Denne uken fraktet Bærum kommune med seg en stor løypemaskin til området Storøya/Koksabukta og kjørte opp 4 km med skispor.

Det skjedde etter at Fornebulandet vel kontaktet kommunen. Også én gang tidligere har natur og idrett i kommunen kjørt opp skiløyper i området. Budstikka omtalte i desember 2013 ønsket om en permanent langrennstrasé.

– Kommunen har gitt uttrykk for at skiløypene i marka er prioritert høyere enn Fornebulandet, og det har nok begge velforeningene i området forståelse for, sier Paal Alme, styreleder for Snarøen Vel.

Vil ordne selv

Alme gir uttrykk for at en egen sporsetter hadde vært den beste løsningen.

 

– Realistisk sett snakker vi vel om en snøscooter. En idé har vært å fri til Obos, som er store her ute, når det kommer til finansiering. Til gjengjeld skulle Obos selvsagt fått reklame på scooteren, sier Alme, som var den som opprinnelig tok initiativ til å få utnyttet det flate landskapet til skiløyper.

Han er opptatt av at det må etableres egne traseer for langrenn, og at gangveier må få være gangveier, også om vinteren.

– Skisporene bør ikke brukes av fotgjengere, og skiløypa bør legges et annet sted enn på gangveier, sier Alme, som mener at det på alle måter er positivt med løyper i folks nærområde.

– Tenk deg alle de bilturene til Øverland og Sørkedalen vi da kunne spart.

Trenger formell henvendelse

Frode Bostadløkken, styreleder i Fornebulandet vel, mener at langrenn er en rimelig form for mosjon.

– Aktiviteter som dette, er viktig for et godt nærmiljø og koster lite, sier Bostadløkken.

Vegard Storaunet i Obos Fornebulandet sier at det foreløpig ikke er kommet noen formell henvendelse om snøscooter, og at han derfor ikke kan kommentere det. Han sier imidlertid at Obos stiller seg positiv til etablering av skiløyper.

LES MER:

Smal løype skal bli fire meter bred

Derfor bør du være spesielt forsiktig på isen her