– Jeg ble veldig rørt i dag. Jeg var ikke forberedt på at det var jeg som skulle få prisen, sier Alme.

Den nyslåtte prisvinneren er akkurat ferdig med trening av Skiforeningens barmarksgruppe i Holmenkollen når lokalavisen får tak i ham tirsdag kveld.

– Jeg er nok veldig aktiv, på godt og vondt. Men det gir meg veldig mye, det å jobbe frivillig, sier han.

Deltar på det meste

Årets frivillighetspris i Bærum ble delt ut i rådhusets festsal av ordfører Lisbet Hammer Krog og juryleder Frode Geitvik. Leder for Frivilligsentralen, Jorunn Liodden, leste opp juryens begrunnelse.

Der trakk hun blant annet frem Paal Almes engasjement for idretten, som daglig leder av Snarøya Sportsklubb, som medhjelper i Stabekk Curlingklubb, for Snarøya Gym og Turn og for Fornebuløpet.

Alme er også ivrig med som auksjonarius for loppemarkedet, som skribent i velavisen på Snarøya og som initiativtager av og styremedlem i Fornebupiloten. I tillegg har han vært sentral rundt ulike kommunikasjonsløsninger som T-bane, kollektiv-tilretting og fergeforbindelse, ramset Liodden opp:

«Han er en skikkelig propell med en bredde i engasjementene sine som nesten tar pusten fra flere enn meg. Hvis jeg skulle gå i dybden på alle hans flotte engasjementer så måtte kommunen og ordføreren også ha spandert middag i dag».

– Det høres mye ut, men for meg er det akkurat passe. Jeg ser også at det er en fordel å være med i forskjellige sammenhenger. Veldig ofte kan de ulike delene dra nytte av hverandre, du får et kontaktnett som du kan bruke i flere sammenhenger, sier Alme, og fortsetter:

– Den investeringen man gjør i frivillighet kaster av seg ti-gangeren.

Foruten årets frivliighetspris fikk også ildsjelene bak Sandvika Museum og Bo Wingård (Bærum elveforum, journ. anm) diplomer.