Skip to main content

Barnevernet beklager at brev ikke ble besvart

VIRKSOMHETSLEDER: Anne-Karin Andvik som leder barnevernet i Asker mener etaten ikke kan uttale seg om anonymiserte saker. FOTO: KARL BRAANAAS
VIRKSOMHETSLEDER: Anne-Karin Andvik som leder barnevernet i Asker mener etaten ikke kan uttale seg om anonymiserte saker. FOTO: KARL BRAANAAS

– Sandvands brev av 28 januar var ikke besvart av oss 27. februar. Det beklager vi, svarer virksomhetsleder Anne-Karin Andvik i barnevernet i Asker.

I en e-post til Budstikka, skriver hun: « ... Barnverntjenesten er fortløpende i dialog med advokat Sandvand og saken er under behandling. Kommunen registrerer for øvrig Budstikkas spørsmål og synspunkter om den konkrete saken, men finner ikke å kunne kommentere noen sider ved den konkrete barnevernssaken med Budstikka. Opplysninger i en barnevernssak er unntatt offentlighet, jf. barnevernloven § 6–7 første og annet ledd og forvaltningsloven § 13 første ledd nr. 1. Taushetsplikten omfatter alle personopplysninger, også opplysninger om en persons tilknytning til barnevernet.

LES OGSÅ: 

Barneverntjenesten vil påpeke at barneverntjenestens tiltak er i hovedsak rettet inn mot å øke foreldrenes omsorgskompetanse for barna sine.

Foresattes egen behandling må vurderes av lege som ev. vurderer videre behandling, for eksempel henvisning til spesialisthelsetjenesten.»

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.