Skip to main content

Barnefamilier i budkamp om rekkehus på Haslum

POPULÆRT OBJEKT: Rekkehuset i Vallerveien på Haslum sørget for budkamp og prisrekord.

Over 50 på visning, seks budgivere og 800.000 over takst. Det ble resultatet da rekkehuset på Haslum skiftet eiere.

– Vi endte med en kvadratmeterpris på 49.549 kroner, og det er selvsagt på et nivå vi ikke har sett tidligere for disse enhetene, sier megler Edvard Chapsang i Eie eiendomsmegling avdeling Sandvika.

Rekkehuset ble lagt ut med en verditakst på 4,7 millioner kroner. Etter en intens budrunde var prisen 5,5 millioner kroner – 800.000 kroner over takst. Det er ifølge megleren prisrekord i området.

– Det var kun titusenlapper som skilte første og tredje budgiver, fortsetter Chapsang.

LES OGSÅ: Megler: – Styling og tidsriktige farger selger bedre enn tunge oppgraderinger

– Veldig mye som treffer

Årsaken til den voldsomme interessen tror megleren skyldes få boliger på markedet og at boligen traff godt.

 

MEGLER: Edvard Chapsang synes det er overraskende få boliger ute, og ber folk som har tenkt til å selge om ikke å vente.

– Når man har godt over 50 på visning på et objekt som normalt har halvparten, så er det en indikator på at det er lite boliger til salgs. I tillegg er dette en bolig med riktig antall rom, riktig fordeling, og som ligger fint til i forhold til T-bane, barnehager og skole, sier Chapsang, som kan fortelle at det var barnefamilier som gjennomgående var blant interessentene til boligen.

Den gode salgsprisen hevder megleren også skyldes at salget ble planlagt allerede i overgangen september/oktober.

– Igjen er dette et bevis på at det lønner seg å planlegge godt og i god tid, sette opp en god fremdriftsplan, markedsføre boligen godt og hele tiden ha målgruppen i fokus, fastslår han.

LES OGSÅ: Boligprisene vil fortsette å øke i 2016

Hett objekt

De siste årene har rekkehus i Asker og Bærum vist seg å være det heteste salgsobjektet. Også tomannsboliger er det stor interesse for.

– Rekkehus og tomannsboliger er veldig i støtet akkurat nå, og det er stor etterspørsel etter disse boligtypene. Finner man en fin planløsning, så trenger man ikke kjøpe enebolig, og det er en pris som er overkommelig for langt flere mennesker, sier megler og partner Odd André Engh i Eie eiendomsmegling Asker.

LES OGSÅ: Her er årets viktigste byggeprosjekter i Asker og Bærum

Få boliger av denne typen på markedet, prisnivå og tilflytning fra byen er ifølge Engh viktige årsaker til at det ofte blir kamp om rekkehus og tomannsboliger som legges ut for salg.

– Det er en knapphet på rekkehus og tomannsboliger i forhold til etterspørsel. Det er også mange kjøpere som flytter fra byen, avslutter Engh.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.