Skip to main content

Barnas venn

MENNESKER VIKTIGST: – Det å hjelpe andre mennesker er det viktigste for meg, sier Annemor Onarheim. FOTO: TORE GURIBY
MENNESKER VIKTIGST: – Det å hjelpe andre mennesker er det viktigste for meg, sier Annemor Onarheim. FOTO: TORE GURIBY

Annemor Onarheim (69) er barnehagenes mor i Asker. Barnehageutbygging har vært hennes politiske fanesak.

– Jeg har gått veldig inn for både barnehageutbygging og kontantstøtte, fordi ingen skal tvinge foreldrene til å velge. Det er de som vet hva som er best for sine barn, sier Annemor Onarheim (69) fra Nedre Bleiker.

Det er vel knapt en barnehage i Asker hun ikke har vært med på å kjempe for som lokalpolitiker. Vi ramser opp barnehagen på Nedre Bleiker, Frydendal, Bjerkås, Gullhella, Solgården, Morellveien, Holmen, Heggedal og så videre.

Vil hjelpe andre

Det var også barnehagesaken som førte til at hun involverte seg i lokalpolitikken og ble kommunestyremedlem for Høyre i 1972. Hun syntes hennes to eldste barn trengte et tilbud, da hun flyttet til Asker.

– Barn trenger et pedagogisk tilbud, sier hun.

Men hun brenner for mer Onarheim.

– Det å hjelpe andre mennesker er det viktigste for meg, sier hun og forteller om at hun har laget hagefest hjemme hos seg for beboere av trygdeboliger. Hun var også med å starte tradisjonen å invitere beboere på Bondi-sykehjem til Bondi skole. Der de både får servert revy og kaker av elevene.

Onarheim var lærer på skolen i 25 år.

Det hun engasjerte seg i nå nylig var som en av "Askerpottene". De samlet inn penger og sikret Asker-kvinnene fortsatt eliteseriespill.

Flere omsorgsboliger

Hun synes det er en stor ære å ha blitt nominert til "Årets bankende hjerte" i Asker og Bærum. Få er også så lokalpatriotiske som Onarheim.

– Jeg er forferdelig glad i Asker-bygda. Det er en fantastisk kommune med alle muligheter. Sjø, skog og nærhet til storby og mange kommunale tilbud, sier hun, men det er slett ikke alt hun synes er perfekt i Asker.

– Vi må få flere omsorgsboliger for eldre. Da kan de bo i sitt eget hjem, samtidig som de får den hjelpen de trenger, sier hun.

Den gamle gymlærerinnen synes også det bør skje noe på Føyka.

– Vi må få til en god utvikling på Føyka-området. En fotballbane med plass til 4-5000 tilskuere, sier Onarheim. Før hun helt på tampen rekker å få med at brannvesenet gjør en kjempeinnsats, men at hun ønsker seg enda mer brannforebyggende arbeid.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.