Skip to main content

Ball skal gi brønner til trengende

Det var en glad Ynghild Solholm som arrangerte veldedighetsballet Giraffe Charity Ball på Hotel Bristol søndag. Bistandsorganisasjonen Sabona hadde invitert en rekke kjente personligheter for å skape blest om ballet.

Den varslede sultkatastrofen i Zimbabwe får alle midlene fra Sabonas veldedighetsball.

(Se alle bildene ved å bla i toppen av artikkelen.)

– 2,2 millioner mennesker står i fare for å sulte. Ved å ruste opp brønner, sikre vannforsyninger og matproduksjonene nå, slipper vi å gi nødhjelp i januar, sier Ynghild Solholm, daglig leder i bistandsorganisasjonen Sabona.

Søndag kveld ble det for andre året på rad, arrangert Giraffe Charity Ball på Hotel Bristol i Oslo. Kjente personligheter som konfrensier Tommy Steine, artist Åge Aleksandersen og illusjonisten Alexx Alexxanders, skulle trekke gjester til en god sak. På programmet sto også en auksjon som i år kommer til å gå uavkortet til den varslede sultkatastrofen.

Fjorårets innsamling, rundt 300.000 kroner, gikk til utdannelse av 500 barn, innlagt vann til en klinikk, flere grønnsakshager, samt matstasjon på skolen.

LES OGSÅ: Populær barnefestival

Nær historie

Bistandsorganisasjonen Sabona ble stiftet av Solholm etter flere års opphold i landsbyen Dopota i Zimbabwe. Hennes brennende engasjement smittet etter hvert over på mennesker både i Norge og Zimbabwe, som sammen jobber frivillig mot et felles mål om å gi hjelp til selvhjelp.

At det er få mellomledd og en aktivt deltagende lokalbefolkning gjør det attraktivt å sponse Sabona-prosjektene.

– Jeg har begynt å arbeide med å skaffe sponsorer i langvarige engasjementer, forteller Finn-Cato Hansen som til daglig jobber som rådgiver i næringslivet.

Sammen med kona Lene Aven, var Høvik-mannen med for andre året på rad, men i år fikk også døtrene Maja (4), Amalie (7) være med. Begge har fadderbarn i Zimbabwe og hadde gledet seg til ballet.

– Den nære historien om studenten som dro ned og arbeidet for lokalbefolkningen skilte seg ut. Det er en liten organisasjon hvor man tydelig ser hva pengene går til, mener Hansen.

Solholms svoger og bedriftsleder i Field Sales, Svein Ove Johansen, hadde kjøpt gullbilletter til 3000 kroner til sine ti ledere.

– Organisasjonen i seg selv er unik i forhold til andre. Den er hovedsakelig basert på frivillig arbeid og pengene når frem til de berørte. Det er helt klart bedriftens samfunnsansvar å engasjere seg.

Rett måte

Norges eneste illusjonist Alexx Alexxander var en av de frivillige som underholdt de om lag 200 gjestene på hotell Bristol. Han mener flere veldedige organisasjoner bør satse på utradisjonelle innsamlingsaksjoner.

– Kanskje man skal lage det litt classy, og invitere folk til en ordentlig galla. Rød løper, glitter og stas – du ser jo at folk kommer og syns det er stas. Man burde ha litt Las Vegas i Norge også!

I fjor var han med som gjest, men satte så stor pris på arrangementet at han ville bidra selv. Nå håper han at flere vil være med å hjelpe.

– Det burde vært en plikt å bidra. Vi skulle bare visst hvor vanskelig de har det.

I tillegg til underholdning og musikk, kunne gjestene verve seg som faddere eller kjøpe håndlagde kurver og salatbestikk fra sygruppa i Dopota.

– Apparatene og kunnskapen er på plass, men vi mangler pengene. Dopota er et av de fattigste og tørreste områdene i Zimbabwe. Vi kan hjelpe, men vi trenger midlene til å gjøre det nå, forteller Solholm som var fornøyd med et vellykket arrangement.

Sabona er registrert i innsamlingsregisteret, som skal gi folk sikkerhet for at det de gir benyttes til det oppgitte formålet.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.