Skip to main content

Balanserer vekst og vern

UTVIKLING: – Det er tilfredsstillende å sluttføre utviklingsplaner for områder i Asker, sier ordfører Lene Conradi. Hun har store forventninger til svømmehallen som skal bygges på Holmen. FOTO: KARL BRAANAAS

Lene Conradi (45) synes det blir morsommere og morsommere i være ordfører i Asker.

Snart åtte år er gått siden Lene Conradi satte på seg ordførerkjedet for første gang.

– Hvordan ser du på ordførergjerningen i dag, sammenlignet med forventningene du hadde for åtte år siden?

– I og med at jeg hadde jobbet tett på ordføreren i Asker og daværende ordfører Per Ditlev-Simonsen i Oslo, visste jeg hva det gikk ut på. Og rollen er fortsatt i tråd med forventningene.

– Selv om jeg har sittet i to perioder, vil jeg ikke si at jeg er blitt dreven. Jeg møter nye utfordringer hver eneste dag, og må utfordre meg selv på at samfunnet er i stadig endring. Også i forholdet til mediene. Sosiale medier er blitt en faktor å regne med.

LES OGSÅ:Conradi: – Jeg har aldri søkt posisjoner 

Steppet inn i kommunestyret

– Hvordan ble din politiske interesse vekket?

– Gjennom å være i en samfunnsengasjert familie med hyppige diskusjoner ved middagsbordet. På ungdomsskolen hadde jeg aktive lærere som også bidro til min politiske interesse.

Den 25 år gamle jusstudenten Lene Conradi seilte rett inn i kommunestyret ved kommunevalget i 2005.

Det til tross for at hun i utgangspunktet ikke var tiltenkt en plass på listen i det hele tatt.

Men da en representant fra Nesøya krets trakk seg, steppet Lene inn.

– Jeg fikk sjokk, da det gikk opp for meg at jeg hadde kommet inn. Men det betyr ikke at jeg ikke vil inn. Jeg har kjempelyst, og gleder meg enormt, uttalte hun til Budstikka ved den anledning.

LES OGSÅ: Lar deg ikke få lese ordførernes brev 

Fortsatt brennende engasjert

Åtte år senere var hun leder for Høyres kommunestyregruppe. Og ved valget i 2007 Høyres ordførerkandidat. Valget fire år senere ga Høyre rent flertall i kommunestyret.

– Du har drevet med kommunepolitikk i 20 år. Blir du aldri lei?

– Jeg føler ikke det, ennå. Jeg har fortsatt et brennende engasjement. Det blir morsommere og morsommere å få lov til å være involvert. Rollen som ordfører er helt spesiell – et privilegium som jeg er ydmyk for å ha.

– Hvilken politisk beslutning er du mest fornøyd med å ha vært med på?

– Det er tilfredsstillende å sluttføre utviklingsplaner, som for eksempel planen for Heggedal og utbyggingen av sentrumstomten. Jeg har vært leder av Askerelv-komiteen. Kjøpet av Sem hovedgård var også en de viktigste beslutningene vi har fattet i kommunestyret.

Godtgjørelse etter ansvar

– Hvilken beslutning er du minst fornøyd med?

– At vi ikke fikk til et friluftsbad i tilknytning til badeanlegget som skal bygges på Holmen.

– Av og til fatter dere beslutninger som møter lite begeistring i nærmiljøer?

– Folk i Asker er rettighetsbevisste. Men alle må ta sin del av ansvaret for oppgaver som oppleves som krevende. For eksempel ettervernsboliger for rusmisbrukere i Skustadgata og eller boligene for rusmisbrukere i Fredtunveien.

– Hvilke forhold bør avgjøre godtgjørelsen til kommunens politikere?

– Grunnbeløpet i våre satser for godtgjørelse beregnes ut fra en statsrådslønn. Ansvar og tidsbruk spiller inn. Det er mer krevende å lede bygningsrådet enn i sitte som vanlig medlem i en komité.

LES OGSÅ: Massiv støtte til E18 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.