Skip to main content

Bål sørget for skogbrann-alarm og full utrykning

BÅL: Det lille bålet i vannkanten sørget for utrykning med seks brannbiler og flere politipatruljer.

Brannvesenet rykket ut med seks enheter etter melding om mulig skogbrann på Nesøya, onsdag kveld.

Brannvesenet meldte om hendelsen på Twitter, ved 21-tiden.

Heldigvis var det ingen skogbrann, men et bål som hadde skapt betydelig med røyk. Da Budstikka kom til stedet lå det røyk over et stort område på Nesøya.

– Det var et lite bål i vannkanten, og da er det noen som har lagt to og to sammen og tenkt at det ikke er røyk uten ild. Men hvorfor det ble så mye røyk har jeg ikke noe svar på, sier operasjonsleder Magne Olsvoll hos politiet i Sandvika.

– Totalforbud

Etter det Budstikka får opplyst på stedet var det en kvinne som hadde tent et bål nede ved vannet. Blant annet ble det brent noe drivved og tørr tang. Brannvesenet er ikke videre imponert.

– Nå er det totalforbud i Oslo, Asker, Bærum og på Romerike om bruk av faste bålplasser, griller osv. på grunn av at det er tørt og varmt, sier vaktleder på brann, Ansgar Danielsen.

– Det ble vist en liten pekefinger, legger Olsvoll til.

– Skogbranner rundt oss

Operasjonslederen er også klar på at det ikke er tiden for å grille eller hygge seg med åpne flammer i distriktet.

– Det er veldig tørt, og det er skogbranner rundt oss på alle kanter, så de som vurderer å gjøre noe slikt, må tenke seg om to ganger. Dette gjelder uansett hvor det mått være, avslutter operasjonslederen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.