Skip to main content

Bærumselever håper på iPad-fremtid

SPENT PÅ RAMSTAD: Elevrådsleder Truls Hodt og rektor Siv Børven Moberg ved Ramstad skole satser på at politikerne i kveld sier ja til nettbrett for alle skolens elever og lærere. På bildet har de klasse 10d i ryggen.
SPENT PÅ RAMSTAD: Elevrådsleder Truls Hodt og rektor Siv Børven Moberg ved Ramstad skole satser på at politikerne i kveld sier ja til nettbrett for alle skolens elever og lærere. På bildet har de klasse 10d i ryggen.

4.687 elever og 400 lærere vil få hvert sitt nettbrett i januar hvis rådmannen i Bærum får det som han vil. Listen over ti utvalgte iPad-skoler for neste år er nå klar.

– Elevene her på Ramstad blir kjempeglade hvis vi får hver vår iPad. Vi er veldig spente på hva politikerne bestemmer seg for, sier Truls Hodt (15), elevrådsleder ved Ramstad skole.

Nettbrett har vært en snakkis blant elevene etter at Ramstad ble én av ti Bærums-skoler på rådmannens innstilling til ytterligere utvidelse av prøveprosjektet «Digital skolehverdag».

På administrasjonens anbefalte liste står i tillegg to andre ungdomsskoler: Mølladammen og Ringstabekk.

Og der står syv barneskoler: Eiksmarka, Emma Hjorth, Gullhaug, Hosle, Høvik Verk, Jar og Snarøya.

LES OGSÅ: Skolepolitikerne avgjør nettbrett-satsing

Elevene mestrer mer

Forslaget fra rådmannen innebærer at alle disse ti skolene – med til sammen 4.687 elever og 400 lærere – bør med i det unike, digitale prøveprosjekt i januar.

Nettbrett i skolen 

1.600 elever fordelt på fem skoler har allerede brukt nettbrett som sitt primære læremiddel hver dag i alle fag siden januar 2015.

Som Budstikka nylig har omtalt, er erfaringen blant elever, lærere og foreldre så langt overveiende positive etter det første nettbrettåret. Den første evalueringen, som ble lagt frem i forrige uke, konkluderer med at iPad-elevene mestrer mer og er mer motiverte. De oppløftende tilbakemeldingene har overbevist administrasjonen i Bærum om å satse enda større.

LES OGSÅ:

Mange skoler vil med

– Interessen blant skolene for å bli med i pilotprosjektet har vært svært stor, sier Susanne Kaaløy, seksjonsleder grunnskole i Bærum kommune.

Hun forteller at kriteriene for å bli valgt blant annet har vært skolenes erfaring med bruk av nettbrett i opplæringen, skolenes mulighet til å prioritere satsingen over tid, samt å ta del i tiltak for å heve kompetansen.

LES MER: Vi trenger en mer digital skole

Rektor ved Ramstad skole, Siv Børven Moberg, er allerede klar til å ta i bruk nettbrett til sine 518 elever og drøyt 40 lærere hvis de nå får klarsignal. Over 100.000 kroner er satt av til kompetanseheving av staben, skolens nettverk er i ferd med å bli oppgradert.

– Vi må forholde oss til at verden rundt oss er digital, og at elevene er vokst opp med å være digitale. Vi ønsker å gjøre skole-hverdagen bedre med nye verktøy, sier Børven Moberg.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.