Skip to main content

Bærums skolesjef bøyer hodet dypt

MØTTE ELEVENE: Rektor ved Mølladammen skole, Gretha Mari Storevik og skolesjef Siv Herikstad på et informasjonsmøte i januar om dødsfallet til 13-åringen.

Heretter skal rektorene kobles inn i mulige mobbesaker. Det forsikrer Bærums skolesjef Siv Herikstad.

Onsdag kom rapporten der Fylkesmannen har undersøkt hvordan tre skoler i Bærum fulgte opp 13-åringen som døde på Beitostølen nyttårsaften.

Den konkluderer med at både Gullhaug, Lesterud og Mølladammen skoler brøt opplæringsloven ved ikke å fatte enkeltvedtak etter lovens §9a-3. Rapporten slår samtidig fast at jentas rett til et godt psykososialt miljø ble ivaretatt.

– Fylkesmannen har påpekt at vi i Bærum har inngripen på lavest mulige nivå. Fylkesmannen mener at slike saker skal løftes til rektor, og så skal det fattes enkeltvedtak. Der skal vi bøye hodet dypt og umiddelbart endre praksis, sier skolesjef Siv Herikstad i Bærum kommune.

LES OGSÅ:

  Fylkesmannen: Enkelte lovbrudd, men jenta ble fulgt godt opp

Pressemelding fra Bærum kommune: Styrket innsats for barn og unge som trenger det

Retter og plikter

Når skolen fatter et enkeltvedtak, gir det eleven rettigheter og skolen plikter. Ifølge Herikstad ble alle rektorene orientert om at rutinene skal endres, allerede under et felles rektormøte 9. og 10. mars.

– Fylkesmannen slår fast at det er gjort aktive tiltak ved alle skolene. Men det er gjort forvaltningsmessige feil. Det skal vi bøye oss for, sier Herikstad.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.