Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Bærums-elevene leverer best – i år også

PÅ TOPP I TIMEN: Prestasjonene til ungdomsskoleelevene i Bærum er på topp i landet i både norsk, engelsk og matte også i år. Det viser resultatene på nasjonale prøver. FOTO: TRINE JØDAL

I år som i fjor og året før der: Bærums åttendeklassinger er på norgestoppen i både norsk, engelsk og matte. Det viser de ferske resultatene fra årets nasjonale prøver.

I alt 120.000 elever på 8. og 9.-trinn over hele landet hatt nasjonale prøver i høst. Nå foreligger fasiten på årets kunnskapstest på ungdomstrinnet. For landet som helhet - og rangert helt ned til hver enkelt skole.

Elevene i Asker og Bærum kan slå seg på brystet med at de nok en gang leverer helt på topp i landet. Bærums-elevene er et ørlite hakk foran naboelevene i vest.

For 8.-klassingene i Bærum troner på topp med 54 poeng både i regning og lesing. Mens skåren i engelsk er 53. Nær 1.700 Bærums-elever er testet i basisfagene.

Det nasjonale snittet ligger på 50 poeng i alle de tre fagene, det er altså dette som utgjør tverrsnittet av elevprestasjonene i Norge.

Bærums-guttene slår til i matte

Så mange som 48,7 prosent av 8.-klassingene i Bærum presterer på de to høyeste mestringsnivåene, det vil si mer enn forventet på sitt trinn, i lesing. Resultatet har holdt seg nokså jevnt de siste tre årene på det som er et av landets høyeste kommunesnitt i noe fag.

Nesten tilsvarende bra gjør 8.-klassingene fra Bærum det i regning, her skårer 48,4 prosent bedre enn det som kan forventes av dem.

Og nettopp i matte, er det gutta som samlet har gjort det best i ett enkeltfag. I regning viser godt over halvparten av guttene fra  Bærum ferdigheter over det som kan forventes av aldersgruppen.

Bærums-jentene gjør det på sin side bedre enn guttene i lesing.

Les alle resultatene til Bærums-elevene her på Skoleporten (ekstern lenke).

Asker-elevene hever prestasjonene

Asker-elevene har i snitt 53 poeng, i alle fag. Her nær 850 testet.

I engelsk holder 8.-klassingene i Asker seg på det høye nivået de leverte i fjor, da hevet mer enn 41 prosent av elever seg til en prestasjon over det som forventes av dem på trinnet de er på.

Også i Asker gjør guttene på 8. trinn gjør det bedre i engelsk og matte enn jentene. Mens jentene på trinnet gjør det bedre i lesing enn guttene.

Les alle resultatene for Asker på her på Skoleporten (ekstern lenke).

Snittet for Akershus-elevene ligger litt høyere enn landssnittet, med 51 poeng i alle fag på 8. trinn. Dette er nesten helt likt i år som de siste tre årene.

Elevene på 9. trinn er testet i lesing og regning, med samme prøve de hadde året før for å se hva de har lært på ett år.

LES OGSÅ: Jentene knuser guttene på skolen

Les flere artikler