Skip to main content

Bærum Turlag vil ha «alle» på tur

FOR BARN: Pølsegrilling og pinnebrødsteking er i skuddet når barn er på tur. På «Den store turdagen» blir det anledning til dette og mye annet på Brunkollen i Bærumsmarka.

«Den stor turdagen» skal bli et årlig arrangement i Bærum. Søndag går generalprøven.

Det er Friluftslivets år, og nettopp i Friluftslivets år ønsker Bærum turlag å skape en tradisjon med arrangementet «Den store turdagen i Bærum» for årene fremover.

– En turdag der vi går litt lenger og tilrettelegger for så mange som mulig, sier Ellen Næsje, turkonsulent i DNT og sekretær i Bærum Turlag.

Tilbudet er svært omfattende:

  • Mulig å overnatte i naturen på Burudvann natt til Den store turdagen.
  • Bæremeistur fra Burudvann kl. 11. til Brunkollen der det blir et stort arrangement for store og små. Tur med leder fra Øverland kl. 11 til Brunkollen.
  • Tur med leder fra Skytterkollen kl. 11. til Brunkollen.

LES MER:

Her er vinterens skiløypenyheter

Fortviler etter turskilt-tyveri 

Kurs mot Brunkollen

– Ellers har vi fire startsteder for dem som vil gå på egen hånd. Alle traseene er merket, og inneholder natursti. Startpunktene er bemannet av turlaget fra kl. 10, forteller Næsje.

Stedene er Burudvann, Øverland, Skytterkollen og Fossum. Turen fra Fossum anbefales for dem som triller barnevogn og for syklister. På Brunkollen blir det satt ut griller så folk kan grille medbragt. Bærum turlag stiller med pinnebrød.

Dessuten blir det eventyrfortelling ved Helga Samset og konsert med Per Vollestad fra Gutta på skauen. Turlaget tilbyr natursti, diverse aktiviteter, åpent kafé og premier til barna.

– Ett av våre delmål lyder; «Bærum Turlag ønsker å utvikle et større turarrangement i Bærumsmarka hvert år». «Den store turdagen» skal altså bli den dagen i året «hele Bærum» går på tur, sier turlagets leder Einar Skage Andersen.

– Fra 2016 vil vi ha følgende seks faste arrangementer: Kom deg ut (vinter og høst), Opptur (for skoleelever), Den store Turdagen, deltagelse på Byfesten, Bærumsmarka 10 (10 timers poengorientering for lag i Bærumsmarka).

Les flere artikler