Skip to main content

Bærum sykehus behandler skadde fra Oslo og Utøya

Vakthavende lege på legevakten i Bærum, Temin Zubovyc, på kontoret fredag kveld.

Bærum sykehus ble umiddelbart satt i høyeste beredskap og har fredag kveld mottatt flere skadde personer etter hendelsene i Oslo og på Utøya.

Har du tips om hendelsen på Utøya, kontakt Budstikka på telefon 99 59 00 00 eller mail: tips@budstikka.no.

Det bekrefter vakthavende lege på legevakten, Temin Zubovyc.

– Vi ble bedt fra Ullevål sykehus om å ta imot skadde mennesker bare minutter etter eksplosjonen i Oslo sentrum allerede etter ti minutter etter at alarmen gikk i Oslo. Det er Ullevål sykehus som fordeler pasientene til de ulike sykehusene som er i høyeste beredskap, forteller Zubovyc til Budstikka.

Minst 80 personer ble drept i skytingen på Utøya fredag kveld.

Del på Facebook

På legevakten ble det innkalt fire leger og flere sykepleiere til beredskap. Sykehuset har fredag kveld behandlet skadde personer etter bombeangrepet i Oslo og skytingen på Utøya ved Sundvollen.

– Disse sorterer pasientene når de ankommer legevakten avhengig av hvilken situasjon de er i. Antall skadde som vi har tatt imot, har jeg ikke oversikt på nåværende tidspunkt, sier han.

– Alle har kun vært lettere skadd, legger Zubovyc til.

NB! Det er foreløpig ikke behov for blodgivere på Bærum sykehus. Har du likevel spørsmål, ring legevakten på telefonnummer 06780.

Flere drept på Utøya

I tillegg til legevakten er også akutten på Bærum sykehus i høyeste beredskap:

– Vi har meget gode team på legevakten og på akutten, sier Temin Zubovyc, som opplyser at den høye beredskapen også har bakgrunn i skytingen på AUFs sommerleir på Utøya ved Sundvollen i Buskerud.

Det var fredag kveld at en mann, utkledd som polititjenestemann, tok seg ut til Utøya og løsnet flere skudd. Flere hundre ungdommer befinner seg i disse dager på øya i Tyrifjorden i forbindelse med AUFs sommerleir.

NRK.no melder fredag kveld om 10 drepte på Utøya. I tillegg er mange skadd. Politiet ser en sammenheng mellom bomben i Oslo og skytingen på Utøya. En mann er pågrepet i forbindelse med skytingen.

Det er fredag kveld opprettet samlingssted for Utøya-pårørende på Thon Hotel Oslofjord i Sandvika.

AUF-ere fra Bærum på Utøya

Leder i Bærum Arbeiderparti, Kjell Maartmann-Moe, forsøkte forgjeves å oppnå kontakt med sine partimedlemmer på Utøya i kveld.

– Bærum AUF har rundt 300 medlemmer. Hvor mange av dem som er på sommerleiren, vet jeg ikke, men det er nok en ganske stor delegasjon. Jeg er fryktelig urolig for hva som kan ha skjedd med ungdommen, sier en meget bekymret Maartmann-Moe til Budstikka.

– Dette er en helt forferdelig situasjon og det er helt umulig forberede seg på noe slikt. Jeg tenker på de stakkars ungdommene og også familiene. Man kan jo lure på hvorfor noe slikt skjer, sier han.

Asker Ap vet ikke hvor mange fra Asker som var på Utøya, men tror det dreier seg om et begrenset antall.

Politiet setter hendelsene i Oslo og på Utøya i sammenheng.

Politiet i Asker og Bærum bistår

Ved 19.30-tiden kom det melding om at en person er pågrepet i forbindelse med skytingen.

Det er politiet i Buskerud som håndterer operasjonen på Utøya, mens Asker og Bærum politidistrikt bistår.

– Vi har tjenestemenn på jobb i forbindelse med denne hendelsen, bekrefter kommunikasjonsrådgiver Torill Frogner ved Asker og Bærum politidistrikt overfor Budstikka.

LES OGSÅ: E16 stengt etter Utøya-skytingen

I Asker og Bærum er det dessuten opprettet kontaktnumre for personer som trenger psykosial krisestøtte i forbindelse med begge hendelsene (se faktaramme).

Brannvesen-hjelp

Brannvesenet i Asker og Bærum sendte hjelp til Oslo etter bombeeksplosjonen fredag ettermiddag.

– Vi har sendt to biler og åtte mann til Oslo, én enhet fra Bekkestua og én fra Gjettum. De er med på å slukke branner. De ble sendt kl. 15.58. Vi har av den grunn innkalt ekstra beredskap lokalt, samt at vi har støtte fra Drammen, forteller Tom Erik Galambos, alarmoperatør ved Asker og Bærum brannvesen.

Disse ble dimittert fredag kveld.

LES OGSÅ: Turte ikke å gå ut etter eksplosjonen

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.