Skip to main content

Bærum sparer mest på streiken

Bærum kommune, og rådmann Marit Langfeldt Ege sparer vel en halv million kroner i lønnsutgifter daglig for hver streikedag.

Av de fire kommunene som er rammet av streik i Akershus, sparer Bærum mest i lønnsutgifter.

Inntil streiken trappes opp onsdag, vil de fire Akershus-kommunen som så langt er omfattet av streiken ha spart rundt 1 million kroner for hver streikedag. Aller mest sparer Bærum. I kommunen er fire hundre medlemmer av Fagforbundet i Streik - det gir rundt en halv million kroner i sparte lønnsutgifter daglig, skriver Østlandssendingen.

Rådmann Marit Langfeldt Ege sier det likevel er vanskelig å snakke om konkrete besparelser for kommunen.

Ekstra ressurser kan koste

– På den ene siden er det enkel matematikk å ta gjennomsnittslønn per dag og så gange med hvor mange som er tatt ut i streik og hvor lenge de er i streik. Det er den ene siden av saken, sier Langfeldt Ege, men det finnes en annen side også.

– Hos oss så er det tatt ut mye administrasjon og planavdeling, og noen av disse funksjonene betyr bare at vi skyver arbeidsoppgaver foran oss, som må gjøres. Og kanskje vi må sette inn ekstra ressurser for å ta den toppen som det avstedkommer.
 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.