Skip to main content

Badstubølgen har nådd Asker

Sauna på stranda: Kristin Lorange, Tonje Sørdal og Vibeke Hermo gleder seg til å teste badstuen på Hvalstrand. FOTO: JOAKIM S.ENGER

Kombinasjonen dampende sauna og friskt sjøbad er blitt en hit i Oslo. Nå fyres det opp på Hvalstrand også.

Den flytende lille «hytta» er fortøyd ved gjestebrygga til Hvalstrand Bad, og den blir snart varm. Neste uke er det klart for gjester som vil ta badstu med påfølgende dukkert i havet. Det er badstufirmaet Kok Oslo som nå vil prøve seg utenfor hovedstaden, i nært samarbeid med Sult som driver restauranten på Hvalstrand.

LES OGSÅ: Nå gjør dette firmaet Hvalstrand-comback

Badstumester

– Det har gått veldig fort, vi fikk godkjenning av kommunen på kort tid. I utgangspunktet drifter vi badstuen selv, men siden det er et stykke å reise fra Oslo, vurderer vi å ansette en lokal badstumester etter hvert. Vedkommende, som skal ha livredningskurs i vann, får ansvar for renhold, vertskap og sikkerhet, forteller Kristin Lorange i Kok Oslo. Hun ser frem til samarbeidet med Hvalstrand Bad.

– De har jo skjenkebevilling og matservering, noe vi ikke har. Vi vil se på muligheten å lage gode pakkeløsninger i samarbeid og markedsføre hverandre og løfte hverandre frem, sier Lorange.

For Hvalstrand Bad var badstuen en bursdagsgave. Det feires nemlig 85-årsjubileum i år. Det synes Vibeke Hermo i Sult er spesielt hyggelig.

– Vi er glade for at Asker kommune snudde seg rundt, at de er på vår side for å få mer aktiviteter her, sier hun.

LES OGSÅ: Møter nye venner med mobil badstue

Alkohol-regler

I en orientering til formannskapet i Asker, skriver rådmannen at saunaen kan være et spennende tilbud til Askers befolkning. Han har imidlertid visse betenkeligheter knyttet til alkohol og sikkerhet.

– Forhold som sikrer dette, må reguleres i en leieavtale mellom kommunen og Kok, skriver rådmannen. Kommunen tar sikte på to måneders leieavtale som et prøveprosjekt, som kan forlenges dersom begge parter ønsker det.

– Vi har klare regler for alkohol, med maks to enheter per person inne, og forbudt ute. Det skal være trygt. Og vi har jo vakt til stede, sier Lorange.

Hett i Holmsbu

Lenger ute i nye Asker, nærmere bestemt Holmsbu, var en maken badstue på plass for over en uke siden.

– Vi åpnet offisielt torsdag, og fredag hadde vi første betalende gruppe. Det er allerede stor pågang, forteller Kristin Blichfeldt, som er badstumester på Kok Holmsbu.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.