Skip to main content

Avviser all kritikk

Pastor Ole-Bjørn Urne avviser all kritikk som rettes mot Sentermenigheten. - Dette er løgn, sier han.

Urne reagerer med sorg og sinne over kritikken som rettes mot ham og forholdene i menigheten.

- Dette faller på sin egen urimelighet. Folk som kjenner oss vet at dette er totalt motsatt av alt vi står for. Vi er en åpen menighet som ønsker å være en positiv faktor i lokalsamfunnet, sier Urne.

- Hvorfor er da så mange tidligere medlemmer så kritiske til det som skjer her?

- Jeg stiller meg selv det spørsmålet. Det kan nok være mange årsaker. For meg er det uforståelig at menigheten får skylden for problemene disse har hatt. Vi jobber tvert imot for å hjelpe mennesker.

- Uavhengig av hverandre gir kildene en veldig lik beskrivelse av det som skjer. Hvorfor gjør de det hvis det ikke er hold i kritikken?

- Jeg tviler på at kildene er uavhengig av hverandre. Det bærer heller preg av systematisk samordning og at noen står bak, sier Urne.

Budstikka har jobbet med saken i lang tid og ikke funnet noe som tyder på en samordnet aksjon. Det blir også blankt avvist av Kjersti Madsen. Urne vil ikke utdype hva han mener med samordnet aksjon. Han vil heller ikke utdype hva han mener med "problemene disse har hatt".

Ole-Bjørn Urne er grunnlegger av menigheten, og øverste leder både åndelig og administrativt.

- Hva er din rolle i forhold til menigheten?

- Jeg er pastor og sjelesørger, sier Urne.

- Har du bedt medlemmer ikke å ha kontakt med familiene sine?

- Nei. Vi er for familien, det er samfunnets viktigste grunnstein.

- Har du bedt ektefeller om å ikke diskutere enkelte temaer sammen?

- Ærlig talt. Dette bli for dumt. Jeg kjenner meg ikke igjen i dette, og synes det er veldig rart hvis jeg blitt oppfattet slik.

- Har du gitt råd når det gjelder hvem medlemmer skal gifte seg med?

- Selvfølgelig ikke. Noen kan iblant ha behov for å søke råd i viktige valg, men da presiserer jeg at valget er den enkeltes ansvar. Jeg har ingen mening om hvem folk skal gifte seg med.

Urne vil ikke svare på spørsmål om han har kalt medlemmer for schizofren, psykopat eller demonbesatte.

Urne avviser også de andre påstander om at han tar avgjørelser i helt personlige spørsmål for medlemmene, for eksempel om folk skal oppsøke lege.

- Det er tvert imot vår policy å henvise til rette fagpersoner når det er utenfor vår kompetanse.

Urne benekter at noen er presset til å jobbe på menighetes storslåtte bygg.

- Det er klart at jeg jobbet veldig mye i denne perioden. Det så medlemmene og kan ha tatt etter det. Men at noen er blitt presset, er helt galt.

Ole-Bjørn Urnes sønn, Raymond Urne, er pastor i menigheten, og sitter i styret sammen med faren. Raymond Urne reagerer også meget sterkt på kritikken.

- Dette er totalt sprøyt. Vi blir fremstilt som en sekt, men sannheten er at vi er en veldig åpen menighet. Vi ønsker at våre barn skal gå på vanlige skoler, være med i idrettslag og delta i lokalmiljøet, sier Raymond Urne.

- Gir kritikken grunn til selvkritikk?

- Vi evaluerer oss selv hele tiden.

Tor Arne Larsen, leder for Sentermenighetens bibelskole, og den tredje personen i menighetens uavsettelige styre, sier at Sentermenighetene har en uttalt verdi at alle som melder seg ut, uansett årsak, skal kunne gå med velsignelse.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.