Over et større område øverst i Hvalstadåsen i Asker, er det hugget ned flere trær innenfor eiendommen til Skaugum. Området ligger øst for husmannsplassen Bråtan.

Slottet opplyste i helgen at de ikke vet hvem som står bak. Det skal ikke ha vært gitt tillatelse til å felle trærne.

 

– Det jeg kan si er at det er hugget trær på Skaugum, og at vi kommer til å varsle kommunen om det, uttalte kommunikasjonssjef ved Slottet, Marianne Hagen.

– Skal finne ut av det

En nabo sier imidlertid til Aftenposten.no at han står bak hugsten, og at han trodde det var greit å kappe trærne. Han skal ha vært lei av en stadig voksende skog og mindre og mindre lys.

– Jeg trodde det var greit. Det beror på en misforståelse, sier naboen anonymt.

Han håper nå at det er mulig å få ryddet opp i saken.

– En representant fra Slottet kom på besøk på fredag, og vi ble enige om hvordan vi skal få ordet opp i dette uten at det blir en større sak, sier han.

Mannen leide inn mannskap som gjorde jobben, men skal også ha deltatt i hugsten selv. Det får Budstikka opplyst fra en annen beboer i området.

Kommunikasjonssjef Marianne Hagen bekrefter mandag at Slottet har vært i kontakt med naboen og sier følgende:

– Jeg tror at vi skal finne ut av dette sammen med den aktuelle naboen, sier Hagen til Budstikka.

Lisbeth Stokke Fjeldly, leder for natur og idrett i Asker kommune, er for tiden på ferie, men sa søndag til Budstikka at hun ikke tror det er søkt om hugst i området.

LES OGSÅ: Skaugum reduserer riveplaner

– Gror igjen i Asker

Leder i Hvalstadåsen Boligsameie, Per Dag Gundersen, aner ingenting om hogsten som skal ha foregått på Skaugums eiendom.

Han forteller derimot at det har blitt kuttet trær i nærheten av det aktuelle området for over ett år siden.

– Men det er til en tomt der det er regulert for fire, nye eneboliger. Jeg vet ikke om at det er blitt felt trær noe annet sted enn der, selv om man kanskje burde ha gjort det, sier Gundersen, som har vært på ferie.

Gundersen begrunner uttalelsen med at store og gamle trær fort kan bli en fare for omgivelsene idet de kan falle over av seg selv.

– Når det er sagt vil jeg også si, på generelt grunnlag, at vi gror igjen her i Asker. Alle de forvokste trærne gjør det mindre hyggelig å bo i kommunen, sier Gundersen.

LES MER: Nostalgi: Furua på Furua