Ingenting var overlatt til tilfeldighetene på cannabisfarmen til Oslo-mannen. I kjellerlokalet i Verksveien på Dikemark i Asker ble 130 marihuanaplanter dyrket frem. Plantene var plassert i to telt som målte 4x4 meter.

Teltene var godt utstyrt med blant annet en rekke lamper og vifter, for å skape optimale vekstvilkår for plantene.

Da politiet luktet seg frem til plantasjen, var plantene klare for innhøsting. Det betyr at Oslo-mannen har holdt på en god stund med sin ulovlige virksomhet på Dikemark før han ble tatt.

– Det tar ca. tre måneder å få frem en avling av disse plantene, sier politioverbetjent Dag Eirik Ekeli ved kriminalavdelingen i Asker og Bærum politidistrikt.

LES OGSÅ: Tatt med 130 marihuanaplanter

Leide av sykehuset

I tillegg til de 130 høsteferdige marihuanaplantene, ble det også beslaglagt 100 stiklinger. Dette er avleggere som plantes for å dyrke frem nye marihuanaplanter.

Beslaget regnes som stort og har ifølge politiet en verdi på mellom 500.000 og 800.000 kroner i solgte kiloer. På gatenivå skal prisen imidlertid være langt høyere.

Det er Dikemark sykehus som eier kjellerlokale hvor cannabisfarmen ble oppdaget. Lokalet ble leid til Oslo-mannen via Finn.no. Det har ikke lykkes Budstikka å få en kommentar fra sykehuset fredag ettermiddag.