Skolebarn møtte stengt kinodør

STENGT DØR: Kinoturen skulle være en belønning og en avslutning på skoleåret for elevene. Det ble det ikke noe av. Førsteklassingene møtte nemlig en stengt dør hos Asker kino. FOTO: KARL BRAANAAS

STENGT DØR: Kinoturen skulle være en belønning og en avslutning på skoleåret for elevene. Det ble det ikke noe av. Førsteklassingene møtte nemlig en stengt dør hos Asker kino. FOTO: KARL BRAANAAS

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Over 80 førsteklassinger ved Jansløkka skole hadde gledet seg til å se Rio 3D på Asker kino torsdag. Gleden ble imidlertid kortvarig da elevene ble møtt av en stengt dør.

DEL

Som en belønning og avslutning på skoleåret skulle de over 80 førsteklassingene få se kinofilmen Rio 3D torsdag formiddag. Avtalen med Asker kino var spikret allerede i mai, og FAU hadde bidratt med penger. Men da lærere og elever møtte opp ved Asker Kino var døren stengt.

Del på Facebook

– Elevene er selvfølgelig kjempeskuffet. De hadde gledet seg til filmen, sier kontaktlærer for klasse 1 rød, Birgitte Slettedal, som var både skuffet og ikke minst overrasket over at avtalen ikke ble holdt fra kinoens side.

– Vi har hatt god kommunikasjon med Asker kino hele veien, og fått detaljerte opplysninger for hvor vi skulle møte opp og i forhold til betaling, fortsetter hun.

Ikke første gang

Etter å ha prøvd å kontakte kinosjefen flere ganger uten resultat, henvendte lærerne seg både til biblioteket på kulturhuset og servicetorget i Asker kommune. Ingen kunne hjelpe følget fra Jansløkka skole, men som en fattig trøst fikk de beskjed om at det var flere som hadde opplevd det samme.

– De på biblioteket kunne fortelle at det har skjedd flere ganger med andre klasser og barnehager, sier Slettedal.

logo Les mer om Asker kulturhus

– Nå gjør vi retrett. Dette var en skikkelig bomtur. Når man har med over 80 barn, er det mye organisering som skal til, sukker hun.

Elevene gikk imidlertid ikke helt tomhendt fra Asker sentrum.

– Nå har vi kjøpt is til barna, og tenkte å sende regningen til Asker kino, avslutter hun.

LES OGSÅ: Klagestorm mot Asker kino

Legger seg flate

Kinosjef Espen Pedersen skylder på menneskelig svikt og lover å ordne opp.

– Dette beklager vi virkelig på det sterkeste. Dette skal ikke skje, men det skjedde, og det var menneskelig svikt som forårsaket det. Vi legger oss helt flate, sier Pedersen, som nå lover førsteklassingene et plaster på såret.

– Vi vil kompensere for dette ved å invitere førsteklassingene til en gratis forestilling med gratis popcorn og 3D-briller. Vi er veldig lei oss og vil nå rydde opp så godt som mulig, avslutter han.

Artikkeltags