Føyka-planene er signert

Ordfører Lene Conradi (H) og daglig leder i Asker Skiklubb, Svein Grenerud, skrev i dag under intensjonsavtalen for Føykaområdet.

Ordfører Lene Conradi (H) og daglig leder i Asker Skiklubb, Svein Grenerud, skrev i dag under intensjonsavtalen for Føykaområdet. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

En merkedag for Asker, sa Lene Conradi da kommunen og Asker skiklubb skrev under intensjonsavtalen for Føyka.

DEL

Les alt innhold på Budstikka.no – 99 kr for to måneder.

 – Dette er en merkedag for Asker. Vi er fantastisk fornøyd med avtalen som likestiller de to partene, sier ordfører Lene Conradi (H).

Representanter for kommunen og skiklubben møttes i rådhuset i dag onsdag for å signere intensjonsavtalen for Føykaområdet.

Fornøyd

Skiklubbens hovedstyret tok stilling til avtalen i forrige uke, Asker-politikerne i formannskapet tirsdag. Begge parter skal være enige om avtaleteksten. Partene eier cirka halvparten av området hver.

Kommunen planlegger å integrere Føyka-området og Elvely-kvartalet i sentrumskjernen i Asker.

– Det er nå det begynner, supplerer Svein Granerud, daglig leder i Asker Skiklubb, som også er strålende fornøyd med utviklingsplanene.

Uenige om kostnadene

Føyka skal primært være en arena for idrett og lek, og områdets parkmessige karakter skal videreutvikles. Det skal bygges aktivitetspark på deler av grusbaneområdet, ny kamparena for fotball, og kunstgressbane.

I tillegg skal det være en ringveiforbindelse rundt Asker sentrum og et stor parkeringsanlegg som skal fungere som innfartsparkering. Men hvem som skal ta utgiftene, er ikke nevnt i avtalen.

– Kostnadene ved å utvikle Føyka-området vil være betydelige. Intensjonsavtalen angir blant annet ikke hvilke infrastrukturkostnader hver av partene skal dekke. Utfordringen blir å få til en eiendomsutvikling som skaper tilstrekkelig med inntekter til å dekke utgiftene, sier Askers rådmann, Lars Bjerke.

Arkitektkonkurransen for hvordan Føyka-området skal se ut i fremtiden, starter i løpet av 2010.

Les mer om planene i Budstikka torsdag.

Artikkeltags