Skip to main content

Asker Produkt jakter venner

TURSKILT: Siste sjekk av skilt som skal ut i marka. Stolte medarbeidere sammen med Asker Produkts daglige leder Britt E. Villa (til høyre). FOTO: KARL BRAANAAS
TURSKILT: Siste sjekk av skilt som skal ut i marka. Stolte medarbeidere sammen med Asker Produkts daglige leder Britt E. Villa (til høyre). FOTO: KARL BRAANAAS

Asker Produkt er en helt spesiell næringsvirksomhet i floraen av bedrifter i kommunen.

Målet er ikke først og fremst bunnlinjen, men å skape god livskvalitet. Det handler om å inkludere og skape reell deltagelse.

Asker Produkt eies 100 prosent av Asker kommune. På produktlisten står catering, bakervarer, gravmarkering, kafédrift og ikke minst produksjon av skilt og informasjonstavler.

Bedriften er skapt for å gi arbeidsplasser til personer som ikke er konkurransedyktige på det åpne arbeidsmarkedet, og samtidig synliggjøre verdien av yrkeshemmet arbeidskraft.

Les: Nytt vennelaug for Asker-bedriftene skal hjelpe flere ut i jobb

Asker Produkt har overlevd på egne ressurser. Selskapet ble grunnlagt i 1991, og har gjennom 24 år vist hvordan initiativ og kreativitet kan gi utfordrende og spennende arbeidsplasser.

Til sammen arbeider det i dag cirka 70 personer i bedriften. Av disse er 36 knyttet til varig tilrettelagte arbeidsplasser, åtte arbeidspraksiskandidater fra Nav, lærlinger og 20 ordinært ansatt. Det er et fargerikt fellesskap som hver morgen møtes for å tilfredsstille både lokale og nasjonale kunder.

Asker Produkt står ikke stille, selskapet er i utvikling. Det siste er at Asker-bedriften har startet et «vennelaug» for å gi å gi uføretrygdede og folk med nedsatte funksjonsevner bedre arbeidspraksis – og muligheter for en fast jobb i fremtiden.

Foreløpig er to bedrifter medlemmer av lauget. Det er Takeda Nycomed og Vitari. På hvert sitt område er de foregangsbedrifter.

– Vi tror på ideen om å dele og gjøre hverandre gode. Vi ønsker samarbeid med andre Asker-bedrifter med samme innstilling, sier daglig leder i Asker Produkt, Britt E. Villa.

Selskapet vil ha flere deltagere i lauget. Målet er å få ytterligere åtte-ti bedrifter med. Eksempler på kompetanse som trengs for å foredle Asker Produkt er matlagning, fysisk fostring, butikk- og kafédrift, samt eiendomsutvikling.

Et stikkord for næringslivet er samfunnsansvar. Stadig flere tar dette ansvaret på alvor gjennom å engasjere seg i ulike samfunnsgagnlige oppgaver.

Nå har flere Asker-bedrifter mulighet for å vise at de har et bankende hjerte både for lokalmiljøet og mennesker som lett faller utenfor.

Asker Produkt har gjennom en årrekke vist at selskapet kan utvikle både solide produkter og mennesker. En vandring gjennom Asker Produkts lokaler i Gamle Borgenvei 4 er en vandring i arbeidsinnsats og arbeidsglede.

Styreleder Per S. Thoresen sier til Budstikka: – Vi holder døren åpen for virksomheter som har lyst til å dele sin kompetanse og vise sitt samfunnsansvar ved å outsource arbeidsoppgaver til oss.

Les flere meninger og debattinnlegg her

Dette er Budstikkas lederartikkel torsdag 9. april 2015

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.