Skip to main content

Asker møter Raufoss: – For oss er dette en nøkkelkamp

JUBLER IGJEN?: Asker Fotball møter Elverum på Føyka lørdag. Bildet er fra kampen mot Elverum.

Taper Asker mot Raufoss i ettermiddag er trolig håpet om direkte opprykk over.

– Det er klart dette er en nøkkelkamp for oss. Vi har gledet oss i flere uker, og jeg tror oppriktig at vi kan få til et bra resultat, sier Asker-trener Kevin Nicol.

Lørdag klokken 15.00 leder han laget ut på kunstgresset på Raufoss. Laget fra Asker ligger før kampen fem poeng bak Raufoss. Imellom lørdagens motstandere ligger storklubben Fredrikstad, med 38 poeng, fire poeng foran Asker. Det er seks kamper igjen og til sammen 18 poeng å kjempe om.

– Taper vi den kampen blir det veldig vanskelig å ta igjen Raufoss, det innser jeg. Men vi har levert gode resultater mot dem tidligere, blant annet vant vi 1–0 hjemme på Føyka, sier Askers skotske trener.

LES OGSÅ: Nå starter Asker Fotball enda et nytt samfunnsprosjekt

Tro mot eget spill

Legger man til at Asker har fem seire og én uavgjort på de seks siste kampene, inkludert en råsterk hjemmeseier over opprykksrival Fredrikstad, er det kanskje ikke så rart at skotten muligens unner seg en ørliten feiring lørdag kveld – med tre poeng i bagen hjem vel å merke.

– Vi må reise opp til Raufoss for å spille vårt spill, vi kan ikke begynne å forandre på det nå. Vi må holde ballen i laget. Fortsetter vi slik vi har gjort i de siste kampene, har vi gode muligheter til å ta Raufoss, mener Nicol.

LES OGSÅ: Nærmer seg toppen av tabellen

Fin utvikling

Klubben har også en mulighet til å kapre andreplassen, som gir retten til å spille kvalifisering mot nummer to-laget i den andre 2. divisjonsavdelingen, og deretter mot det tredje dårligste 1. divisjonslaget.

– Hvis det ikke blir opprykk, hva synes du da om sesongen?

– Jeg synes vi har fortsatt har hatt en fin utvikling i spillergruppen de siste årene. Vi opererer fortsatt i en annen økonomisk liga enn Raufoss og Fredrikstad, sier Asker-trener Kevin Nicol.

 

Les flere artikler