Skip to main content

Asker kommune tar over drift av Sekkefabrikken

Sekkefabrikken har to scener og er kulturhuset i Slemmestad.

FOTO: PRIVAT

Asker kommune overtar drift, inventar og ansatte i kulturhuset Sekkefabrikken AS i Slemmestad. 

Asker kommunestyret gikk tirsdag formiddag enstemmig inn for å ta over driften av Sekkefabrikken. Og flere politikere snakket varmt for å overta kulturhuset i Slemmestad i kommunestyret.

– Vi ønsker at kommunestyret blir med på et oversendelsesforslag. At kulturhuset Sekkefabrikken skal beholde sin unike stil særpreg det har i dag, sier Thomas Hatten (Ap).

– Huset har en rustikk sjel, god atmosfære og er idyllisk plassert ved Oslofjorden. Du kan komme dit med båt. Sekkefabrikken kulturhus er viktig og skal fortsatt være viktig i Slemmestad-området, sier Liv Knatten (MDG).

Investerer 500.000 kroner

I rådmannens forslag overtar Asker kommune Sekkefabrikkens husleie og driftskostnader. I dag er det Sekkefabrikken AS som driver kulturstedet i Slemmestad. Det er Slemmestad Brygge AS som eier eiendommen. Sekkefabrikken AS har en leieavtale som løper frem til 1. januar 2030.

I 2019 var det 2,55 årsverk ved sekkefabrikken. Røyken kommune kjøper inventar og utstyr for 900.000 kroner av Sekkefabrikken AS. Midlene dekkes av Røyken kommunes disposisjonsfond. Det investeres totalt 500.000 kroner til nødvendige oppgraderinger i perioden 2020 til 2023. De ansatte ved Sekkefabrikken får ansettelse i Asker kommune. Den årlige husleien er 975.000 kroner og felleskostnader 73.000. I 2018 var driftskostnadene på 6.399.902 kroner og inntektene 6.288.577 kroner. Et underskudd på 109.467 kroner, per 31. juli i 2019 er underskuddet på 189.350 kroner.

To scener

Sekkefabrikken består av to scener, storsal og lille scene. 

Rådmannen mener at Sekkefabrikken Kulturhus gjennom sin over 10 år lange historie har vist sitt flotte potensial å være den storstua som lenge var etterlyst i Røyken kommune- Kulturhuset drives i dag svært billig og få i Norges land kan vise til så store besøkstall med et begrenset driftsbudsjett.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.