Skip to main content

Asker kjøper Dif-banen av Oslo

Stor glede på Dif-banen etter at Asker nå blir eier og idrettsforeningen kan utvikle området.
Stor glede på Dif-banen etter at Asker nå blir eier og idrettsforeningen kan utvikle området.

Etter lange forhandlinger får Asker kjøpe Dif-banen på Dikemark og idrettsforeningen kan realisere sine planer.

Det er Oslo kommune som eier den 75 mål store «halvøya» mellom Ulvenvannet og Nordvannet på Dikemark der idrettsforeningen på Dikemark har sitt anlegg. Prisen er satt til 940.000 kroner og blir endelig avgjort i formannskapet tirsdag.

Det er svært viktig for Dikemark idrettsforening at Asker blir eier av området. Da får idrettsforeningen mulighet til å søke om spillemidler for å realisere planer for blant annet kunstgressbane og rulleskiløype.

Stor glede

– Det er svært gledelig at vi nå får muligheten til å kjøpe dette området. Det er i tråd med kommunens interesser om å sikre eierskap til viktige friområder og viktig for idretten på Dikemark, sier ordfører Lene Conradi.

– Her på Dikemark jubler vi. Det gir oss kjempemuligheter for å komme videre med planer som hittil har ligget på vent, sier styremedlem i Dikemark IF Thomas Stovner. Torsdag ettermiddag skal det markeres på Dif-banen.

Ville ikke selge

For Oslo satt salg langt inne. De håpet den 75 mål store tomten kunne utnyttes til boligbygging. Det ville gitt større tomtepris enn salg av en tomt som er regulert til friområde og allmennyttig formål.

Her kan du lese flere lokalnyheter fra Dikemark

Men da Oslo forsto at en slik utnyttelse av området ikke kunne påregnes, endte det med at de ville selge eiendommen til Asker nå. Men i kontrakten følger en klausul om at dersom tomten tas i bruk til annet formål enn friluft og idrett og som dermed øker tomteverdien, skal Oslo kommune ha utbetalt verdiøkningen.

Det var i august i fjor Asker formannskap ga rådmannen i oppdrag å få til et kjøp av idrettsplassen og området rundt. Askers ønske måtte bringes opp på politisk nivå i Oslo for å få fremdrift i saken.

Les flere sportsnyheter fra Budstikka her

Uten respons

Dikemark IF har i årevis jobbet mot eiendoms- og byfornyelsesetaten i Oslo uten å fått gjennomslag for å gjøre tiltak på området. Et alternativ til kjøp for å sikre vilkår for spillemidler ville være at Asker fikk en langvarig leieavtale av området med Oslo.

På det 75 mål store området er det foruten idrettsplasser, strand, speiderhytte, padlesenter, klubbhus og landbruksområde.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.