Skip to main content

Asker-elever vant internasjonal pris med snurrig gründer-idé

VINNERE: Anine Haavik (daglig leder), Emilie Tornow Hagelien, Elisabeth Lieungh, Iselin Flaaten, Anniken Mohn Sten og Sophie Louise Listhaug Eriksen med dreieskiven som skal gi rullestolbrukere en bedre hverdag. – Samarbeidet har vært svært bra, sier daglig leder Anine Haavik.

Blant 42 konkurrerende ungdomsbedrifter vant elevene i Up & Turn UB fra Asker prisen for «Beste totale ungdomsbedrift» under gründer-idol i Wien.

Tirsdag var elevene tilbake på Asker videregående skole etter turen til Østerrike.

– Vi er veldig stolte over at vi blir belønnet for innsatsen og alt arbeidet vi har lagt ned i dette prosjektet. Våre forventninger var helt annerledes enn alt vi har oppnådd og opplevd hittil. Vgs-elever tar gründeridé ut i verden er en stor seier i seg selv, så det at vi vant den gjeveste prisen er nesten uvirkelig, uttaler to av jentene, Anine Haavik og Sophie Louise Listhaug Eriksen.

LES OGSÅ: Vgs-elever tar gründeridé ut i verden

De fikk ideen etter et produkt Sophie og en onkel utviklet for bestefaren hennes. Up & Turn er en slags dreieplate som hjelper mennesker med funksjonshemning opp av sofaen og over i for eksempel rullestol, eller fra rullestol over i stol eller på do. Personen setter føttene på platen og får dermed hjelp til å snu seg.

Ut i produksjon?

Ungdomsbedriftene ble vurdert etter følgende kriterier i Østerrike: Markedsføring og salg, presentasjon fra scenen og innovasjonsgrad på produktet.

Messen er internasjonal og arrangeres av Junior Achievement Europe. I løpet av våren arrangeres konkurranser fire steder i Europa for ungdomsbedrifter. En av disse foregår i Wien, forklarer en stolt og glad lærer, Beate Baist Hallgren.

STOLTE: Asker-elevene i ungdomsbedriften Up & Turn har vunnet den gjeveste prisen «Beste totale ungdomsbedrift» under gründer-idol i Wien.

LES OGSÅ: Lokale elever håvet inn gründerpriser

Elevene forteller om en overraskende stor respons i Wien.

– Folk viste veldig stor interesse for produktet vårt. Det har nesten ikke gått opp for oss at vi vant. Vi vil takke alle som har bidratt og har hatt stor tro på oss, sier Elisabeth Lieungh.

– Vi har lært mye og fått opplevelser som vi vil huske resten av livet, sier Sophie Louise Listhaug.

– Alle de gode tilbakemeldingene gjør at vi definitivt vil forsøke å få produktet ut i produksjon, sier daglig leder Anine Haavik.

HAR DU FÅTT MED DEG DENNE?: Her får elevene skryt for å slippe bomber i do

Også rektor Cathrine Kittilsen Zandjani gratulerer elevene.

– Jeg er veldig stolt av hva de har fått til. Dette vil vi markere.

Les flere artikler