Skip to main content

Arveoppgjør-bok skal allerede ha gitt seks millioner til Hjorth

ARVEOPPGJØR OG PENGER: Boken om et omstridt arveoppgjør skal gi gode inntekter for forfatter Vigdis Hjorth. (Bildet er tatt i en annen anledning)

Vigdis Hjorth (58) fra Nesøya skal allerede skal ha tjent seks millioner kroner på den omstridte boken «Arv og Miljø».

«Arv og miljø» har ligget på norske bestselgerlister i nærmere 60 uker, og har mottatt en rekke priser og nominasjoner, opplyser informasjonssjef Tone Hansen i forlaget Cappelen Damm til bladet Kapital.

Boken handler om arveoppgjøret i en familie som skal være til forveksling lik Vigdis Hjorths egen.

Lillesøster Helga Hjorth skrev siden sin egen bok, «Fri Vilje» Dette økte også medieomtalen rundt «Arv og Miljø».

LES OGSÅ: Vigdis Hjorth fikk Askers kulturpris

Antatt salgsinntekt

Bladet beskriver at det totale opplaget av «Arv og Miljø» er på hele 150.000 eksemplarer, der 85.000 eksemplarer er innbundet, 64.000 er pocketbøker og 1.000 er lydbøker.

Kapital har laget et regnestykke rundt dette. Bladet beregner at forfatteren allerede har tjent seks millioner kroner.Bladet tar blant annet utgangspunkt i at hun får 15 prosents royalty av såkalt heftepris (85 prosent av utsalgsprisen) for de første 5000 innbundne bøkene og 20 prosent av resten, og en gjennomsnittelig utsalgspris for 350 kroner (noen av bøkene er solgt på tilbud også).

LES OGSÅ: Inntektshopp i ligning for Hjorth

Vil tjene enda mer

Og fremover vil det trolig bli enda mer inntekter på Hjorth fra boken. Boken er solgt til 14 språkområder, inkludert USA og Storbritannia, opplyser Cappelen Damm til Kapital.

Bladet skriver at Hjorth ikke vil kommentere saken.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.