Skip to main content

Ari Behn om kjærlighet, død og ensomhet

NY BOK: Da Ari Behn sang sammen med Katrine Moholt på tv, avslørte han at han kommer med ny bok. Den heter «Døden er en avsporing». FOTO: TV2

Ari Behn fikk kritikerne til juble over «Trist som faen». Klarer han det med «Døden er en avsporing»?

Boken som kommer 20. september på Kolon Forlag, består av et knippe fortelling om kjærlighet, død, ensomhet og ulike former for tap. Her er det noveller om tap av alt fra kjærlighet, til kontroll og tap av barndom.

Forlaget beskriver tapene Ari Behn skriver om i boken slik:

«Det kan for eksempel dreie seg om å våkne opp og plutselig se en tiger i hagen, en journalister i krig, et norsk tv-team som møter yakuzaen i Japan, eller en mannlig asylsøker på rømmen sammen med et av ofrene for Utøya. Årets fortellinger er presise og gripende beskrivelser av menneskers liv og skjebne; de er lengre og kanskje mer verdensvante enn tidligere, og boken representerer en markant utvikling i Ari Behn forfatterskap.»

Sang og bok

Da forfatteren fra Lommedalen nylig debuterte som sanger i TV2s program «Allsang på grensen», røpet han også at han snart ville komme med en ny bok. Og han fikk mye oppmerksomhet for sin allsidighet, og for å synge «Moves like Jagger» sammen med programleder Katrine Moholt.

«Det beste jeg har opplevd. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke har sagt ja til dette før», siterte Budstikka ham på etter programmet.

LES OGSÅ: - Det beste jeg har opplevd

I ettertid har det vært en diskusjon i pressen om sangprestasjonene var gode eller mindre gode. Nå ventes en tilsvarende debatt om hans nye bok.

Familien i Lommedalen

Ari Behn er født i Århus i 1972, han vokste delvis opp i England, og bor nå i Lommedalen sammen med ektefellen, prinsesse Märtha Louise og deres tre barn.

LES OGSÅ: Märtha og Ari endelig hjemme

Han har utgitt flere bøker: «Trist som faen» (1999), «Bakgård» (2003), «Entusiasme og raseri» (2006), Vivian Seving etc..» (2009) og «Talent for lykke» (2011).

LES FLER KULTURNYHETER HER

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.