Skip to main content

Åpnet ny lokalvei fra nye E16 til Vøyenenga

E16 NY LOKALVEI INN TIL VØYENENGA

Onsdag ettermiddag fikk de første bilene benytte den nye lokalveien fra Lommedalskrysset til Vøyenenga.

Den nye lokalveien er en del av det nye E16-prosjektet mellom Sandvika og Vøyenenga.

Tidligere har trafikanter som skulle til Vøyenenga benyttet seg av rundkjøringen som har ligget på E16. Forrige uke startet imidlertid arbeidet med å fjerne denne rundkjøringen. I rundt en uke har dermed de som skal til Vøyenenga Stenger avkjøringen til Vøyenenga fra E16-rundkjøring.

– Vi har fått en del klager etter at avkjøringen til Vøyenenga stengte fra rundkjøringen forrige uke. I en travel hverdag har det nok ikke vært så lett å svelge at en del har måttet kjøre lenger opp på E16 for å kunne ta av, forteller byggeleder for dagsonen på nye E16, Tom Heldal-Larsen.

De siste dagene har det imdilertid blitt jobbet på spreng for å få åpnet den nye lokalveien til Vøyenenga. Med denne nye veien på plass, vil avkjøringen fra E16 til Vøyenenga og påkjøringen til E16 skje via Lommedalskrysset (se kart i bildesliden i toppen).

Lokalveien var egentlig planlagt åpnet i morgen, torsdag. Men allerede onsdag klokken 15 kunne veien benyttes.

– Vi har jobbet intenst for å få åpnet den nye lokalveien, og klarte å bli ferdig litt før planen, sier Heldal-Larsen.

LES OGSÅ: Milepæl for nye E16 – endelig klart for tunnelåpning 

Fortsatt arbeid

Men selv om lokalveien fra Lommedalskrysset til Vøyenenga nå er ferdigstilt, er det fortsatt arbeider som gjenstår i området.

I «noen måneder fremover» vil det pågå arbeider i området der hvor rundkjøringen som skal fjernes ligger.

– Det gjenstår noe pælearbeider på området der rundkjøringen ligger. Her skal vi legge et nytt underlag og ta bort rundkjøringen, og mens dette arbeidet gjøres vil trafikken legges på en omkjøringsvei som vil gå i en bue rundt, sier byggelederen.

Senere i høst skal også E16-trafikken i begge retninger sluses igjennom ett løp av Skuitunnelen og Brennetunnelen Stenger to tunneler i ett år.

Nye E16 fra Sandvika til Vøyenenga tar form 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.