Skip to main content

Åpner for reiser til Spania, Frankrike og Hellas

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) kom med gode nyheter til reiselystne nordmenn under pressekonferansen fredag.
Foto: TORBJØRN KJOSVOLD/FORSVARET

Regjeringen åpner for reiser til de store og mest populære ferielandene i Europa. 

Det kom frem da regjeringen la frem nye på en pressekonferanse fredag klokken 12. Regjeringen åpner for at nordmenn kan reise til de langt fleste landene i Europa, uten karantene, når de kommer fem. Unntakene er Portugal, Ungarn, Kroatia, Romania, Bulgaria og Luxembourg.

Kan endres raskt 

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) opplyser at regjeringen også åpner opp for reiser til de tre sydligste länene i Sverige - Kronoberg, Skåne og Blekinge.

Under pressekonferansen oppplyste justisministeren  at reiserådene vil kunne endres raskt, hvis smitten i et eller flere land øker. Mæland opplyste at landsoversikten vil bli oppdatert hver 14. dag. 

Kriteriene for å fjerne reiserestriksjonene tar blant annet utgangspunkt i antall smittede i forhold til folketall, og hvor stor andel som tester positivt. 

Åpner for kjærestereiser

Mæland opplyste at det fra 15. juli åpnes for innreise for utlendinger fra land utenfor EU/EØS, dersom de har familie eller et kjæresteforhold med en varighet på mer enn ni måneder i Norge.

Fra samme dato åpner regjeringen for at turister fra flere land i Europa kan komme til Norge, opplyste næringsminister Iselin Nybøe (V). 

Saken oppdateres

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.