Skip to main content

Åpen strid mellom politiledere og politimesteren

RYKKER UT: De tillitsvalgte lederne Torgeir Lindstad og Oddvar Solheim reagerer på uttalekser fra sin sjef, politimester Ingrid Wirum. FOTO: KARL BRAANAAS

Politiledere ved Asker og Bærum politidistrikt går nå åpent ut mot konstituert politimester Ingrid Wirum.

LES POLITIMESTERENS TILSVAR: – Forundret over uttalelsene

Tillitsvalgte ledere er forundret over politimester Ingrid Wirum og kriminalsjef Nina Bjørlos uttalelser i etterkant av et møte mandag.

Budstikka kunne tirsdag fortelle at politimesterens strategi fremover er å la folk i større grad hindre tyveriene selv, og å heller satse på alvorlig vinning,- volds,- og organisert kriminalitet.

Dette liker politiledere rundt Wirum dårlig.

– Uttalelsene og strategien er ikke forankret i politidistriktets ledergruppe, og ei heller var det noen i ledergruppen, utenom kriminalsjefen, som kjente til politimesterens møte med medlemmer av justiskomiteen, et møte hvor også Budstikka var invitert, skriver Oddvar Solheim og Torgeir Lindstad, tillitsvalgte for Norske politiledere i Asker og Bærum.

Foreningen organiserer også flere av medlemmene i ledergruppen ved politidistriktet.

LES MER:

Bekymret for sammenslåing med Oslo

Deler ikke politimesterens bekymring

– Flau smak i munnen

Da de ansatte, inkludert lederne, i politidistriktet tirsdag morgen leste Budstikka fikk de noe å tenke på. I en uttalelse til Budstikka tirsdag ettermiddag summerer tillitsvalgte ledere opp situasjonen.

– Oppslaget i dagens Budstikke er samtaletema i dag på politihuset, og mange går rundt med en flau smak i munnen. Det er viktig for de fleste av oss med arbeidsgiveransvar ved politidistriktet å få si at vi ikke stiller oss bak det som blir beskrevet, og at vår primæroppgave alltid vil være å gjøre det ytterste for at våre innbyggere skal føle seg trygge, skriver lederne.

Endringen i strategi med mindre fokus på vinningskriminalitet er det lederne reagerer sterkt på.
Så sent som i høst startet politiet opp et prosjekt som tar seg spesielt av vinningskriminalitet, blant annet ubehagelige tyverier fra skoler.

– Så langt har dette prosjektet vært vellykket, og hvis vi ikke skal være opptatt av den kriminaliteten som rammer folk oftest, så vil vår tillit smuldre bort i befolkningen, sier Oddvar Solheim.

LES POLITIMESTERENS TILSVAR: – Forundret over uttalelsene

Lav oppklaring

Bare 13 prosent av alle tyverier blir oppklart, mens denne kriminaliteten står for hele 56 prosent av alle ulovligheter som anmeldes.

– Hvordan opplever dere å ikke bli involvert?

– Ved strategivalg må ledergruppen være involvert. Det er grunnleggende. Hvis generalen går en vei, og hæren en annen, så går det dårlig, avslutter Solheim.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.