Skip to main content

Åpen for å avdekke arenahistorien

ØNSKER EN GJENNOMGANG:– Jeg tror ikke det blir ro i Bærums-samfunnet før vi får svar     på alle spørsmålene i saken om Telenor Arena, sier nestlederen i planutvalget, Ole Andreas Lilloe-Olsen.
ØNSKER EN GJENNOMGANG:– Jeg tror ikke det blir ro i Bærums-samfunnet før vi får svar på alle spørsmålene i saken om Telenor Arena, sier nestlederen i planutvalget, Ole Andreas Lilloe-Olsen.

Bærums ordfører er innstilt på å be kommunerevisjonen avdekke all historie og dokumenter i kampen om Telenor Arena. Hvis planpolitikerne ber om det.

– Hvis det kommer en formell henvendelse med ønske om en slik gjennomgang, vil jeg forholde meg til det. Jeg tenker i så fall at dette er en oppgave for Bærums egen kommunerevisjon, sier ordfører Lisbeth Hammer Krog (H).

Lederen for planutvalget, varaordfører Ole Kristian Udnes (H), stilte seg også åpen for en gjennomgang i Budstikka torsdag.

Mange spørsmål

Mens reguleringskampen om Telenor Arena (TA) går inn i sitt fjerde år, tårner utålmodigheten seg opp rundt Bærums planpolitikere. Neste torsdag skal de igjen ta stilling til om arenaeier Kjell Chr. Ulrichsens selskap Euforum driver TA i tråd med reguleringsbestemmelsen eller ikke.

– Jeg er fortsatt veldig skeptisk, og heller nok mot å si nei, sa nestlederen i planutvalget, Ole Andreas Lilloe-Olsen (V), torsdag.

Han er sterkt misfornøyd med dagens driftsopplegg, og ønsker en full gjennomgang av TA-saken – «fra A til Å».

– Hva legger du i det, hva slags gjennomgang ser du for deg?

– Jeg mener vi bør få frem alt som er skjedd i dette prosjektet, helt fra det første reguleringsmessige grepet med tomtebytter og fremover. Hvem var inne i bildet, hva ble sagt og hva ble gitt av løfter? Hvordan og hvorfor har dette prosjektet endret seg underveis – fra den idretts- og flerbrukshallen vi så for oss, til den konsert- og messehallen vi ser i dag. Kort sagt: Hvorfor har vi ikke fått det vi bestilte, utdyper Lilloe-Olsen.

LES OGSÅ: Slik skal det bli mer liv på kunstgresset i TA

– Kampen om reguleringen av TA har pågått siden starten på 2012. Er det ikke på tide å få den avklart og se fremover?

– En avklaring er viktig, men jeg tror ikke det blir ro i Bærums-samfunnet før vi får svar på alle spørsmålene i denne saken.

Søksmål neste?

Svarene Lilloe-Olsen krever kan komme frem på minst to måter: Enten ved en intern gjennomgang i kommunen, eller i rettssalen.

I et brev før jul gjorde Advokatfirmaet Ro Sommernes det klart at Euforum vil gå til søksmål, hvis ikke Bærum kommune snarest utsteder ferdigattest og bekrefter at reguleringsbestemmelsen er oppfylt. Et nei fra planutvalget torsdag vil med stor sannsynlighet utløse et slikt søksmål.

– Ingen kommentar, er alt Euforums styreleder Diderik B. Schnitler vil si til Budstikkas om en eventuell gjennomgang og søksmål.

LES OGSÅ:

Ordfører Hammer Krog vil heller ikke kommentere slike eventualiteter. Men hun merker seg uttalelsene som nå faller.

– Jeg selv var ikke folkevalgt på den tiden arenaplanene på Fornebu tok form, men det var Lilloe-Olsen. Det er interessant at det er han, som selv har vært med på hele dette løpet, som nå ytrer behov for en slik gjennomgang. Det tar jeg på største alvor, sier Hammer Krog.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.