Skip to main content

Anna fortalte bussjåføren at han hadde glemt å stoppe – ble kalt «hore» og «rasist»

Da Anna sa fra til bussjåføren at han hadde glemt å stoppe på holdeplassen, ble hun skjelt ut og kalt «jævla idiot», «hore» og «rasist».

– Det er ikke folkeskikk rett og slett, at man skal bli kalt hore for å si noen imot, sier Anna, som ikke ønsker å stå frem med fullt navn.

Fra januar til september i år mottok Ruter 7.796 driftsklager. 1.019 av disse klagene går på oppførsel hos kundebehandlere, deriblant bussjåfører. Dette utgjør 15 prosent av samtlige klager når det gjelder drift.

LES OGSÅ: – Et godt pedagogisk eksempel på når man ikke skal bruke rasismebegrepet

Nektet å innrømme feil

Mandag 9. september skulle 37-åringen ta Rykkinn-bussen fra Sandvika til Hauger. Da bussen forlot Toppåsveien, holdeplassen før Hauger, trykket Anna på stoppknappen. I forbindelse med arbeidene med Kolsåsbanen er holdeplassen på Hauger flyttet nærmere Toppåsveien. Bussjåføren kjørte imidlertid rett forbi holdeplassen uten å stoppe.

– Sjåføren satt med en ørepropp i øret og pratet under hele turen. Jeg antar at han pratet i mobiltelefon og at det var derfor han glemte å stoppe. Jeg går frem til ham og ber ham om å stoppe bussen, sier 37-åringen.

Bussjåføren var ikke villig til å innrømme at han hadde gjort en feil.

– Han ble sint med en gang og sa at det var ikke snakk om at han hadde gjort noe feil. Jeg fikk klar beskjed om å sette meg ned og holde kjeft.

SE VIDEO: Her krangler de på bussen(artikkelen fortsetter under vinduet)

 

 

– Han slår med hensikt

Anna nekter å sette seg og krangelen fortsetter. På et tidspunkt tar hun frem mobiltelefonen for å ta et bilde av ham, og det er da situasjonen tilspisser seg ytterligere.

– Han slår etter mobiltelefonen, men treffer i stedet armen min – rett ovenfor klokken. Han slår med hensikt, og jeg får blåmerke.

En medpassasjer kommer frem og understreker overfor sjåføren at det er han som har tatt feil, uten at det hjelper til med å roe gemyttene.

LES OGSÅ: Bussjåfør tok med kniven

Kalt hore og rasist

Når bussen stopper på Kolsås, tar Anna et bilde av sjåføren for å kunne anmelde ham til busselskapet. Sjåføren reiser seg fra setet og roper at hun skal gå ut.

Når hun forlater bussen roper han «jævla idiot» og «hore» etter henne. Dette får Anna til å gå inn i bussen igjen hvorpå hun konfronterer bussjåføren med språkbruken. Hun blir da kalt «rasist».

LES OGSÅ: To bussjåfører i slåsskamp

– Provosert og forbannet

Saken er anmeldt til politiet, og 37-åringen har også meldt fra om episoden til Norgesbuss.

– Jeg synes han var ufin og ble veldig provosert og forbannet.

Anna har ingen problemer med å se at hun kunne håndtert situasjonen bedre, men legger til at det var først etter slaget at hun ble ordentlig sint.

– Jeg er imidlertid stolt over at jeg ikke går til personangrep. Jeg var saklig hele veien.

LES OGSÅ: Bussjåfør tatt for fyllekjøring

– Må innrømme feil

Oppførselen til bussjåføren har hun imidlertid lite til overs for.

– Han har ikke gjort jobben sin og pratet i mobiltelefonen. Hadde han sagt unnskyld og innrømmet at han gjorde en feil, så hadde det vært greit. Alle gjør vi feil, men da må man også innrømme det, sier hun, og fortsetter:

– Jeg er i hvert fall ikke rasist. Jeg synes det bare er pinlig for hans del å senke seg til det nivået, avslutter hun.

– Dypt beklagelig

Driftsleder Rolf H. Hansen i Norgesbuss avdeling Skui, er krystallklar på at bussjåføren gikk langt over streken.

– Det er dypt beklagelig. Sånn skal det ikke være. Vi har snakket med sjåføren og vil gi ham en advarsel for oppførselen, sier Hansen, som legger til at bussjåføren angrer.

– Han har beklaget sin oppførsel og legger seg helt flat. Han er også villig til å beklage overfor henne.

LES OGSÅ: Bussjåfør fratatt lappen

– Påstand mot påstand

Hansen har sett på overvåkningsvideoen i bussen og kan bekrefte at det bussjåføren ikke stoppet når han skulle. Driftslederen kan imidlertid ikke se at bussjåføren skal ha slått passasjeren.

– Det er blitt sagt at han skal ha slått. Dette kan vi ikke ta stilling til i og med at vi ikke kan se noe slag på videoen, hverken på overvåkingskameraet eller på mobilvideoen. Bussjåføren nekter for å ha slått, og det blir derfor påstand mot påstand, sier driftslederen, som understreker at han tar saken på største alvor.

– Vi kan ikke ha det sånn. Dette er kundene våre, avslutter han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.