Skip to main content

ANMELDELSE: Tafatt Morten Harket på hjemmebane

For første gang på hjemmebane, Morten Harket.

Det var mange som skulle hjem da Morten Harket sang. Konserten løsnet aldri.

Nå er ikke akkurat den nye platen «Brother» et fyrverkeri. For første gang holdt Morten Harket en konsert i Asker. Det ble en langdryg affære.

Ikke et frieri

Det er helt i orden at Morten Harket, som vokste opp på Gullhella, ikke valgte et billig publikumsfrieri ved å spille mange a-ha-låter. Men det er en festivalkonsert. Så mer variasjon i repertoaret enn den ene balladen etter den andre, avløst av en midtempo poplåt hadde kanskje spritet opp stemningen litt. Etter «Spanish Steps», som utmerket seg et lite hakk i forhold til de to første sangene, begynte merkbart mange å forlate plenen.

Halvveis ut i konserten var det god plass blant publikum.

Mye likt

Konserten var for det meste konsentrert rundt platene «Brother» og «Letter From Egypt». Mange av sangene gled fort i hverandre uttrykksmessig. «Hjertelig takk», svarte Harket. Publikum klappet aldri mer enn høflig. Det var ingen ekstase på Hvalstrand.

«Kom igjen, da!», skrek en publikummer.

Harket åpnet med «Do You Remember» og avsluttet med «There’s A Place». Sistnevnte ikke planlagt, men ble spilt «fordi vi har tre minutter til». Det ble plass til både «A Kind Of A Christmas Card» og «Whispering Heart». Fordi Morten Harket fikk en gitar av Phil Everly, som døde tidligere i år, i 1987, hyllet Harket ham i «Let It Be Me».

Harket jobbet ikke hardt for å få kontakt med oss. Han lot musikken tale for seg.

Dette var en heller tam konsert.

FLERE ANMELDELSER:

Elegant og organisk av Donkeyboy

Bernhofts overbevisende livestudio på scenen

Finn opp kruttet, Ida Maria

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.