Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Ampert ved loppemarked i regi av skolekorps

GJELLUM: Her ved idrettsanlegget til Heggedal IL er det skiltet parkering i forbindelse med loppemarkedet.

Besøkende skal ha kjeftet og oppført seg truende mot p-vakter i Heggedal lørdag formiddag.

Bakgrunnen var at besøkende måtte betale 50 kroner per bil. Frivillige fra korpset var blant p-vaktene ved Gjellum idrettsanlegg, se kart nederst.

– Det var det flere som reagerte på. Flere som kom i bil skal ha kjeftet på frivillige, og det skal ha vært noe i retning av trusler, samt aggressiv kjøring på parkeringsplassen, sier Tor Jøkling, operasjonsleder ved Oslo politidistrikt.

Bruk hodet, oppfordrer politiet

Jøkling oppfordrer alle til å bruke hodet når de parkerer i forbindelse med arrangementer som loppemarkeder.

– Mange skal inn fort, og vi ser av og til at det parkeres ulovlig. Det sperres for utrykningskjøretøyer og annen trafikk. Følg anvisninger fra p-vakter og ta hensyn til andre, sier Jøkling.

LES MER:

Lang kø for å få nytt skiutstyr

Populært loppemarked gikk nesten i vasken (åpen for abonnenter)

– Ulik forståelse

Korpsets loppemarkedsjef Øystein Hvesser forklarer:

– Loppemarkedets kunder ble henvist til p-plassen på Gjellum, der det også er parkering i forbindelse med et idrettsarrangement denne helgen. Det var Heggedal IL som krevde inn parkeringsavgiften. En del loppemarked-kunder skjønner ikke at den 50-lappen går til aktiviteter for barn og unge, i motsetning hva idrettsforeldre. Våre frivillige p-vakter opplevde situasjonen som truende, og da tok jeg en avgjørelse om å droppe å ta betalt. Vi får heller ta eventuelle pengeproblemer i ettertid, sier Hvesser.

 

SJEF FOR LOPPEMARKEDET: Øystein Hvesser i flerbrukshallen i Heggedal, der det er loppemarked i regi av korpset denne helgen.

Han legger til:

– Korpsets eneste ønske er å få til et hyggelig arrangement til inntekt for barn og unge, og at det er trist om en negativ hendelse skal skygge for det.

Politiet rykket ikke ut til stedet på bakgrunn av meldinger om at situasjonen hadde roet seg. Det er for øvrig første gang at Heggedal og Blakstad skolekorps arrangerer loppemarked i flerbrukshallen ved Heggedal skole. Markedet var tidligere i Askerhallen, men der fikk det ikke til ny avtale.

  • Budstikka skrev innledningvis at det var korpset som krevde inn p-avgift. Det er ikke riktig. Budstikka beklager.
Les flere artikler