Skip to main content

Alle elever skal møte til eksamen fredag – uansett storstreik eller ei

KLART FOR EKSAMEN: Alle elever som er trukket ut til eksamen fredag, både på ungdomsskolen og i videregående skole, må belage seg på at de må avlegge prøve som planlagt. Her fra eksamen ved Dønski i fjor.

Ungdomsskoleelevene som er trukket ut til skriftlig eksamen i engelsk, skal til pers fredag. Selv om skolen deres skulle bli tatt ut i streik ved midnatt.

«Skriftlig eksamen gjennomføres på alle skoler i morgen, fredag 24. mai»

Det fastslår Susanne Kaaløy, seksjonsleder for oppvekst skole i Bærum kommune, i et brev som ble sendt ut til alle rektorer ved berørte ungdomsskoler i Bærum torsdag.

– Det er klokt å informere om dette nå slik at vi ikke skaper unødvendig usikkerhet hos elevene, skriver Kaaløy til rektorene.

Usikkerheten rundt gjennomføring av den siste skriftlige eksamenen for årets 10.-klassinger har oppstått etter at lønnsforhandlingene for offentlig ansatte ble sendt til megling hos Riksmekleren onsdag. Hvis ikke partene blir enige innen midnatt, går det mot storstreik fra fredag.

Det er altså samme dag som skriftlig eksamen i engelsk står på timeplanen for en tredel av avgangselevene ved ungdomsskoler over hele landet.

– Vi skal få gjennomført eksamen på en god måte, slik at elevene ikke blir berørt. Man bruker ofte innlede vakter på dette, i tillegg til skolens eget personale, sier Kaaløy.

Muntlig eksamen kan rammes

Neste uke står egentlig muntlig eksamen for tur for halvparten av ungdomsskolene i Bærum. Pulje to skal etter planen ha muntlig eksamen uken etter. Gjennomføringen av denne eksamenen vil kunne bli berørt av en eventuell streik.

– Vi er avhengige av at både faglærer og sensor ikke er tatt ut i streik for at eleven skal kunne ha muntlig eksamen, sier Kaaløy, som sier at elevene uansett må møte opp på skolen til vanlig tid for å få informasjon om hva som skjer.

Seksjonslederen har klare råd til avgangselevene:

– Innstill dere på at det blir muntlig eksamen. Hold fokus, ikke ta sommerferie ennå, sier Kaaløy.

– Alle må møte til avtalt tid

Alle de videregående skolene i Bærum blir berørt av en eventuell streik. Også her skal det i morgen være fullt trøkk med eksamen ved flere skoler.

– Alle elever skal uansett møte på skolen til eksamen og undervisning til vanlig tid fredag hvis de ikke har fått annen beskjed, understreker pressesjef Jan Ivar Bøe i Akershus fylkeskommune, som eier de videregående skolene.

I alt vil 12 ungdomsskoler i Bærum bli berørt av en eventuell streik, når Unio har varslet at 285 ansatte i Bærum kommune tas ut i strek. Her er listen over skolene som blir berørt.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.