Skip to main content

Akutthjelpen for lang tids omsorg

Rådmannen i Bærum foreslår i Handlingsprogram 2016–2019 å legge ned Akutthjelpen.

Sekundært en kraftig reduksjon av tilbudet.

Denne hjelpen kan være avgjørende for hvordan familier med funksjonshemmede barn klarer hverdagen uten å måtte søke kommunen om langt dyrere tilbud/tiltak.

Les også: Akutthjelp for familier

Les også: - Helt bak mål å legge ned akutthjelpen

Les også: Akutthjelp i hjemmet

Les også: – Hadde ikke klart oss uten Akutthjelpen

For familier med nyfødte barn med funksjonshemning kan det være avgjørende for om de klarer omsorgen. Disse familiene skal gjennom en dobbel sorgprosess. De har mistet det barnet de forventet å få samtidig som det barnet de har fått vil komme til å kreve mye ekstra.

Noen reiser hjem, men begynner etter en tid å reagere på at utviklingen ikke går som forventet. Det kan bli mye møter, tester og utredninger, kombinert med usikkerhet og et barn som krever mye, kanskje hele døgnet.

Mange familier har også andre barn som de skal ta vare på.

Akutthjelpens styrke, i tillegg til at det er stabile, få og erfarne personer, er at de kan være raskt på plass når familiene trenger det.

Skal familiene søke hjelp gjennom Tildelingskontoret er dette en lengre og mer belastende prosess med hjemmebesøk og møter. En prosess som kan ta uker. Innvilges hjelpen, kan familiene risikere å få mange forskjellige hjelpere med varierende kunnskap på området.

Les flere meninger og debattinnlegg her

Dersom det er politikernes ønske at familier med funksjonshemmede barn i størst mulig grad skal ta mest mulig hånd om sine barn lengst mulig er det viktig at Akutthjelpen opprettholdes til familier med lang tids omsorg.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.