Skip to main content

Aksjonerer mot ulovlige verksteder

FARLIG: Politiet og Statens Vegvesen slo til mot en rekke bilverksteder i oktober. Snart står Asker og Bærum for tur. FOTO: STATENS VEGVESEN

Å få bilen din reparert av ukvalifisert personell kan være en dødsfelle, advarer Torbjørn Seljevoll, fagleder i Statens vegvesen.

Advarselen kommer ikke ut av det blå. Ifølge NRK mener Vegvesenet at over 500 bilverksteder driver ulovlig i Norge, og hverken har lov til å ta imot kunder eller gjennomføre reparasjoner.

Fagleder Seljevoll sier at et sted mellom 10 til 15 av verkstedene har tilhold i Asker eller Bærum.

– Det er foreløpig ikke blitt utført kontroller i Asker og Bærum i forbindelse med denne aksjonen, men vi har mottatt tips om 10–15 virksomheter. Disse vil bli kontrollert i relativt nær fremtid, sier han.

LES OGSÅ: Asker kommune reagerer på ny ulovlig hugst

Mangler kvalifikasjoner

– Hva kjennetegner de ulovlige virksomhetene?

– Det første og viktigste er at mangler dokumentasjon på at de ansatte har faglige kvalifikasjoner til å utføre jobben. Noen mangler i tillegg utstyr og har heller ikke egnede lokaler til å kunne utføre tilfredsstillende reparasjoner, svarer Seljevoll.

På spørsmål om hva publikum skal se etter for å forsikre seg om at verkstedet vet hva de driver med, er Seljevolls svar såre enkelt: Et skilt.

– Det skal henge et godkjenningsskilt godt synlig, både i publikumsmottaket og på utsiden av verkstedet. Dersom man fremdeles er i tvil finnes det en egen liste over godkjente bilverksteder på vegvesen.no, sier han.

LES OGSÅ: Ellevill jakt etter stjålet traktor

Seljevoll sier at virksomheter som driver ulovlig vil bli anmeldt til politiet.

– Og de følger opp?

– Ja, politiet har vært flinke til å behandle våre anmeldelser det siste året, svarer Seljevoll.

Ifølge NRK ble det skrevet ut forelegg for godt over 1,5 millioner kroner til 27 av 45 anmeldte virksomheter i løpet av to dager, etter at veivesenet aksjonerte denne høsten.

Les flere artikler