Skip to main content

Aker-eier Røkkes selskap fikk rabatt på kjøp av Akers hovedkontor

Da Aker solgte sitt hovedkontor på Fornebu, fikk styreleder og storaksjonær Kjell Inge Røkke kjøpe seg inn med rabatt, skriver Dagens Næringsliv.

Salget skjedde høsten for to år siden, og det var det nyopprettede selskapet Fornebu Gateway som kjøpte Aker-kontorene for 3,2 milliarder kroner. I dette selskapet var Aker aksjonær, i tillegg til at Kjell Inge Røkke var blant de øvrige eierne via flere selskaper.

Ifølge børsmeldingen gikk de fire eierne inn med lik sum for å finansiere kjøpet. Men Dagens Næringsliv skriver at Røkke fikk kjøpe aksjene litt billigere enn de andre aksjonærene. Årsaken skal være at Røkke ikke ønsket å betale honorar til meglerhuset som hadde satt opp selskapet Fornebu Gateway, noe meglerhuset aksepterte.

LES OGSÅ: Røkke blar opp 490 mill. for Fornebu-tomt

Røkke-rabatten utgjorde 7,2 millioner kroner, og hans selskap TRG betalte 187,8 millioner kroner i stedet for 195 millioner kroner som de andre måtte.

– Det var full åpenhet mellom investorene om tegningsvilkår og hva man skulle betale i honorar. Faktum er at TRGs inntreden gjorde det mulig å gjennomføre transaksjonen, sier informasjonsdirektør Atle Kigen i Aker til Dagens Næringsliv.

Her kan du lese flere økonominyheter

Les flere artikler