Skip to main content

Aggressiv fyr sendt bort fra legevakten

PROBLEMER: Politiet måtte ta hånd om en aggressiv mann på legevakten vd Bærum sykehus tidlig lørdag morgen. FOTO: KNUT BJERKE

Turen til legevakten ved Bærum sykehus endte i arresten i Oslo for en hissig fyr.

Det var ved 05.30-tiden lørdag morgen politiet fikk telefon fra legevakten i Bærum. En mann oppførte seg på en aggressiv måte og var truende.

– Vi tok turen da vi fikk meldingen fra de ansatte ved legevakten. Mannen ble tatt hånd om av politiet og kjørt til sentralarresten i Oslo. Han vil bli anmeldt for ordensforstyrrelser, forteller operasjonsleder Tor Jøkling ved Oslo politidistrikt.

LES OGSÅ: Ansatte på legevakten truet med sprøyter - frykter jobben

Utrygge på legevakten

Budstikka har tidligere i desember skrevet om at ansatte ved legevakten er utrygge etter flere episoder hvor utagerende pasienter har oppført seg truende det siste halvåret.

I en fersk tilsynsrapport kommer det frem at ansatte har opplevd å måtte løpe gjennom lange ganger, fra pasienter som har truet dem med sprøytespisser.

En annen gang låste personalet seg inne på vaktrommet av frykt for egen sikkerhet, da en psykisk syk person ble utagerende, slik Budstikka tidligere i høst har omtalt.

– Situasjonen er alvorlig så lenge det er fare for de ansattes liv og helse, sa hovedverneombud Anne Kari Baarli i Bærum kommune.

Arbeidstilsynet mener legevakten ikke på langt nær har gode nok rutiner for å redusere risikoen for at ansatte utsettes for vold eller trusler om vold.

LES OGSÅ: 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.