Skip to main content

Aftenposten: – De hørte fire-fem skudd utenfor

Nødetatene rykket ut med alt mannskap etter melding om skyting i moskeen på Vøyenenga.

Foto: EVA GROVEN

Waheed Ahmed, moskeens informasjonsansvarlig pratet med to av de tre personene som befant seg inni moskeen kort tid etter skyteepisoden.

– De hørte fire-fem skudd utenfor. Før de rakk å reagere, så var gjerningspersonen inne i moskeen. Det ble løsnet to skudd mot dem som var inne, sier Ahmed til Aftenposten.

Tidligere forstander, nå styremedlem, Irfan Mushtaq, ble ringt opp og fikk beskjed om skyting. Han kom seg raskt til stedet og så inn av vinduene.

 – Jeg så at det lå hylster strødd rundt moskeen og flekker med blod på teppene. Jeg så et av medlemmene våre hadde fått tak i gjerningsmannen og lagt ham ned, han var full av blod, sier Mushtaq til Aftenposten.

Ifølge avisen var det en 75 år gammel mann som overmannet gjerningspersonen. Mushtaq forteller at han er rystet og oppskaket over det som har skjedd, og sier konsekvensene kunne vært mye større.

– Hadde han kommet 10-15 minutter før, så kunne han skutt 10-15 personer. Dette skjedde rett etter bønn, forteller han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.