Skip to main content

Advokat og klient tiltalt for underslag av 1,3 millioner kroner

Etter planen kommer saken mot de to mennene opp for retten i løpet av høsten.

Etter planen kommer saken mot de to mennene opp for retten i løpet av høsten. 

To Bærums-menn er tiltalt av Økokrim for å overføre penger fra klientkontoen til klienten. Økokrim mener klienten brukte pengene til private formål.

Advokaten i slutten av 60-årene og klienten i begynnelsen av 50-årene skal, ifølge tiltalen, har sørget for at det ble overført nærmere 1,3 millioner kroner i perioden mellom desember 2017 og juni 2018.

Ifølge tiltalen skal pengene ha blitt overført fra advokatens klientkonto og til klienten til tross for at klienten ifølge tiltalen ikke hadde fri disposisjonsrett over midlene.

For dette er de to mennene tiltalt for grovt underslag og medvirkning til dette.

Oppgjør med ekskona

Pengene som er grunnlaget for tiltalen skal ha vært del av et større økonomisk oppgjør mellom klienten og hans ekskone. De 1,3 millionene var betrodd Bærums-advokaten til forvaltning på vegne av det tidligere parets felles barn. 

I Økokrims tiltale går det frem at pengene i stedet skal ha blitt benyttet til den tiltalte klientens privat formål i strid med avtalen. 

Erkjenner ikke straffskyld

Advokat Christian Flemmen Johansen, som representerer mannen i 50-årene, sier hans klient ikke erkjenner straffskyld.

– Han registrerer at Økokrim nå, etter at hans bostyrer konkluderte med at det ikke var begått kreditorsvik, har valgt å ta ut en annen tiltale. Dette er en tiltale han ikke kjenner seg igjen i, og han har etter beste evne forsøkt å opptre så ryddig som mulig – blant annet ved bruk av advokaten som bisto ham i denne prosessen, sier Flemmen Johansen til Budstikka.

Det er ennå ikke oppnevnt forsvarer for den tiltalte advokaten, men etter det Budstikka erfarer erkjenner han ikke straffskyld etter tiltalen.

 I retten til høsten

Subsidiært er de to mennene tiltalt for grov formuesforringelse og medvirkning til dette.

– Hvis retten ikke følger oss på det ene, så er det et alternativt grunnlag der, sier førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim til Budstikka.

Han har ingen kommentar til Flemmen Johansens utsagn om at Økokrim nå skal ha tatt ut en annen tiltale.

Saken er ventet å komme for retten i løpet av høsten.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.