Skip to main content

Advokat kan miste bevillingen etter å ha erkjent skatteunndragelser

TILTALT: Høyesterettsadvokat Geir Knutsen fra Nesøya ble anmeldt av Skattekrim i februar i fjor, og han er nå altså tiltalt – noe som vil si at han må møte i retten og svare for anklagene der. FOTO: CECILIE FOSS
TILTALT: Høyesterettsadvokat Geir Knutsen fra Nesøya ble anmeldt av Skattekrim i februar i fjor, og han er nå altså tiltalt – noe som vil si at han må møte i retten og svare for anklagene der. FOTO: CECILIE FOSS

Tilsynsrådet for advokatvirksomhet har foreslått å tilbakekalle Asker-mannen Geir Knutsens advokatbevilling.

Høyesterettsadvokat Geir Knutsen (61) er tiltalt for omfattende skatteunndragelser og juks med moms. Ifølge tiltalen skal han i løpet av en 10-årsperiode ha holdt inntekter og moms i størrelsesorden 25 millioner kroner unna skattemyndighetene.

Knutsen erkjenner at han har holdt inntekter unna beskatning, og at han forholdene i tiltalen.

LES OGSÅ: Nesøya-advokat skal ha lurt unna 25 mill.

DN skriver lørdag at revisor for Knutsens advokatforma har i flere år stusset over Nesøya-advokatens omsetning og private forbruk. Det går frem i et brev om fratredelse fra firmaets revisor.

«Jeg har i flere år tatt opp muntlig med deg om at jeg synes du har liten omsetning i forhold til hva du har opplyst om av fakturerbare oppdrag til dine medpartnere. Da har du meddelt at dette er kun for å skryte overfor ansatte og medpartnere, skriver revisor Ragnar Hedenstad i brevet til Knutsen.

– Uskikket som advokat

Brevet er datert i januar i fjor og ble sendt få uker etter at Knutsen advokatkolleger oppdaget uoverensstemmelser ved en av hans fakturaer. Det hel ble starten på opprullingen av omfattende skatteunndragelser.

Revisor skal ha rådet Knutsen til å legge kortene på bordet overfor skattemyndighetene og han varslet Tilsynsrådet for advokatvirksomhet og skattemyndighetene.

Tilsynsrådet har foreslått å tilbakekalle Knutsens bevilling fordi de mener forholdet er «så alvorlig at han anses som uskikket som advokat, samt at han har mistet den tillit som er nødvendig i yrket».

Forslaget skal behandles av Advokatbevillingsnemden i mai, skriver DN.

LES OGSÅ: Nesøya-advokat tjente mest i bransjen 

Profilert advokat

Geir Knutsen har i årevis vært en profilert advokat og har gått gradene fra dommerfullmektig til høyesterettsadvokat, og han har vært bl.a. president i organisasjonen European Law Firm.

Knutsen har de siste årene jobbet med eiendomstvister og bilsaker i et advokatfellesskap.

Høyesterettsadvokaten ble anmeldt av Skattekrim i februar i fjor, og han er nå altså tiltalt – noe som vil si at han må møte i retten og svare for anklagene der.

Hverken Geir Knutsen eller hans advokat Sverre Koch ønsker å kommentere saken overfor DN.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.