Skip to main content

Advarer mot ungdomsfester natt til 1. mai

UNGDOMSFEST-ADVARSEL: Ole Magnus Jensen leder Ungdomspatruljen i Asker og Bærum. Han oppfordrer foreldre til mindreårige ugdommer til å følge nøye med.

Politiets ungdomspatrulje oppfordrer foreldre til å uttrykke et klart nei.

– Ungdom trenger tydelige foreldre. Alt annet enn et tydelig NEI er JA i ungdommens ører. Tør å være «kjip», skriver Ungdomspatruljen i Asker og Bærum i et innlegg på sin egen side på Facebook.

Der advarer politipatruljen om at ungdom under 18 år planlegger fester natt til 1. mai.

– Disse planene inkluderer å skaffe seg alkohol og «ordne» fest. Vi oppfordrer foreldre til å sette grenser og ha kontroll på hvor ungdommen deres er, heter det i innlegget.

Ole Magnus Jensen i ungdomspatruljen mener det er lurt å være årvåken og tilby seg å kjøre og hente «sin» ungdom.

– Jeg mener det er smart å være tilgjengelig. Ungdommen din kan fort komme til å trenge deg om det går galt på fest. Det viktigste da er å få ungdommen trygt hjem. Alvorspraten bør også tas, men på et senere tidspunkt, sier Jensen.

LES MER:

20-åring filmet vold og spredte det i ungdomsmiljø

Politiet advarer mot russefest i skogen

Elever ble kurset i nakenbilder og grenser: – Nei er nei 

Rulle-advarsel

Russetiden er i full gang i Asker og Bærum. Jensen oppfordrer foreldre til å prate med ungdommene om «rulling» med russen.

– Foreldre til mindreårige må si klart nei til festing med russen. Det er min oppfordring. Russetiden er for dem som er russ, ikke de mindreårige. Det handler selvsagt om at alkohol og mindreårige ikke hører sammen. Men det handler også om at det på en del busser brukes narkotika, sier Ole Magnus Jensen.

Politiets ungdomspatrulje minner også om at det er straffbart å kjøpe og gi alkohol til mindreårige.

– Dette er straffbart også for foreldre, understreker Jensen.

Ungdomspatruljen kommer til å være ute i «felt» tirsdag kveld og natt til 1. mai.

– Vi vet at ungdom samles på strender og i friluftsområder, spesielt når det er meldt ålreit vær sånn som nå, sier Jensen.

LES OGSÅ: Politiet rykket ut for å vurdere om fest med fulle ungdommer skal avsluttes

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.