Skip to main content

Advarer mot såpeglatte veier

PÅ TVERS: Her ble det full stopp for bussen på det såpeglatte føret.

Meteorologene advarer om vanskelige kjøreforhold. På Nesøya sto en buss på tvers, og på Stabekk krasjet tre biler i hverandre i morgentimene onsdag.

Nysnøen som har kommet på veiene i Asker og Bærum har skapt såpeglatte forhold enkelte steder. I Østre vei på Nesøya havnet en buss på tvers av veien, noe som fører til trafikale problemer.

–  Det er såpeglatt, forteller Thomas Huus Mjøen fra Nesøya.

Det er Asker kommune som har veivedlikeholdet på Nesøya.

Bruker sand, ikke salt

Kommunens hovedstrategi er å bruke oppvarmet sand når det er glatt, såkalt fastsand. Men med få minusgrader og nysnø skal det være lite som slår salt for å bedre friksjonen.

– Vi har gode erfaringer med å bruke oppvarmet sand de siste årene, poengterer Martin Martinsen, leder samferdsel i kommunen.

Han opplyser at det tidligere i vinter har vært tilfeller av at busser med trøbbel også har fått problemer av andre årsaker.

– Vi har også sett busser som har vært for dårlig skodd, uten at jeg skal si at det er årsaken nå, sier Martinsen.

Driftsavdelingen i kommunen opplyser at forholdene onsdag morgen er utfordrende, og at en strøbil som har vært på Nesøya er gått tom for sand. En traktor med strøaggregat er på gang, og strøbilen skal også være underveis med nytt lass oppvarmet sand.

Gult farenivå

Meteorologisk instuitutt har gått ut med gult farenivå på grunn av vanskelige kjøreforhold forårsaket av snø.

Nedbøren vil fortsette det neste døgnet, først som snø med minusgrader, men så vil det gå over til sludd og regn i løpet av kvelden og plussgrader.

Det betyr at kjøreforholdene kan bli ganske utfordrende også i kveld, natt og i morgen tidlig.

Tre biler i ulykke

I Vestre Kjøyavei på Stabekk seilte tre biler inn i hverandre på det glatte føret. Det meldte politiet på Twitter klokken 08.00.

– Vi fikk melding om hendelsen fra en av partene som er involvert. En av bilene står på veien mens den andre står i grøfta. Det er neppe de helt store trafikale utfordringene i den veien, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt.

Ifølge Budstikkas reporter på stedet er det tre biler involvert i trafikkulykken. Det meldes om at hele veien er speilblank og at det står biler fast overfor ulykkesstedet.

– Det var i utgangspunktet to biler som var ionvolvert, men så kom det en tredje bil og kjørte inn i de ti andre. Det er nok en kombinasjon av for høy fart og glatt føre.

(Artikkelen fortsetter under kartet)

 

Nakkesmerter

En person ble tatt med av ambulansen etter å ha klaget på nakkesmerter.

– I tillegg er det tre personer i en annen bil som selv kjørte en tur til legevakten for en sjekk, forteller Pedersen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.