Skip to main content

Advarer mot defekte brannslukningsapparater

Feil på brannslukningsapparat
Foto: Skjermdump fra Facebook

Asker og Bærum brannvesen ber eiere av to typer brannslukningsapparater om å ta kontakt med produsenten.

Årsaken er at det er oppdaget en teknisk feil som gjør at de ikke vil fungere til å slokke en brann med fordi slokkemiddelet ikke kommer ut av slangen, ifølge brannvesenet.

Apparatene det gjelder er Gloria pulver brannslokker (Hellanor AS) og NOHA pulver brannslokker. Produktene det gjelder fra NOHA, er produsert i perioden januar 2017 til 31. august 2018.

Eiere av de nevnte apparatene, bes ta kontakt med produsenten. 

NOHA skriver dette i en epost til Budstikka:

NOHA sin produsent har oppdaget feil ved 2 anledninger på slukkere av overnevnte modeller med produksjonsår 2009 og 2014 der slange har blokkering som fører til at slokkemiddelet ikke kommer ut. NOHA sin produsent har for øvrig opplyst at det i samme tidsperiode er produsert over 6 millioner slokkere.

De berørte modellene kan være P6G/PD6GX, PDE6 og P12G. På bakgrunn av dette er NOHA anbefalt av DNV å publisere informasjon på farligeprodukter.no og informere Rådet for Brannsikkerhet.

Etter dette ble oppdaget og informasjon ble utsendt til produsents kunder, er det utført utvidede kontroller over hele Europa der det ikke er funnet noen slokkere med blokkert slange.

NOHA har ikke oppdaget eller fått innrapportert noen blokkerte slanger. NOHA har kontrollert alle lagerførte varer innenfor produksjonsperioden uten funn. Dersom årlig service er utført i henhold til lovverk NS3910 eller levert etter desember 2018 og er disse slokkerene å anse som ikke påvirket.

Årlig kontroll ihht. NS3910 innbefatter kontroll av slange og vil dermed verifisere at slange ikke er blokkert. For kunder som ikke utfører årlig kontroll kan NOHA oversende enkelt utstyr for å sjekke dette på stedet.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.