Skip to main content

– Å si opp folk er noe av det dyreste du kan gjøre

SISTE UTVEI: Peter Jenkins mener det å si opp folk må være aller siste utvei.

– Å si opp folk er noe av det absolutt dyreste man kan gjøre. Man mister veldig verdifull kompetanse. Det sier den nye 4Subsea-sjefen.

– Å si opp folk er derfor aller siste utvei, mener Peter Jenkins.

Han er 42 år gammel og bor på Nesbru, og han er den nye sjefen i 4Subsea på Hvalstad.

LES OGSÅ: 360 Kværner-ansatte på plass på Fornebu

Jobber annerledes

– Kutter dere ikke noen kostnader?

– Jo, det gjør vi. Men vi gjør dette ved å investere i utvikling av mer effektive måter å jobbe på, samtidig som vi selvsagt kutter på alle andre interne kostnader som ikke er absolutt nødvendige akkurat nå, sier Jenkins.

LES MER: 16 bedrifter kutter over 8.500 jobber

Problem i bransjen

Selskapet har, i motsetning til svært mange store oljeserviceselskaper nå, ikke hatt oppsigelser siden etableringen i 2007.

– Mener du det er mange kortsiktige oppsigelser rundt oss nå?

– Jeg kan ikke generelt si noe om prioriteringer andre selskaper gjør. Men historisk har oljebransjen hatt en utfordring med store svingninger. For bransjen er dette et problem fordi man mister kompetanse og erfaring veldig raskt hver gang oljeprisen faller. Slike svingninger er negative både i forhold til teknologiutvikling og sikkerhet og det er også med på å drive prisnivået raskt opp, sier Jenkins.

LES OGSÅ: Lettelse og glede blant Aibel-ansatte

Tjener penger i ulvetider

Jenkins er da også i en bedre posisjon enn mange: Han leder et selskap som tjener penger i ulvetider. Mens lav oljepris betyr krise for andre, er det en mulighet for ham.

– Omsetningen vår er stabil, og vi tjener penger fortsatt.

Selskapet har totalt 70 ansatte, inkludert ansatte i datterselskaper.

Mulighet med lav pris

– For oss er den lave oljeprisen en mulighet, sier Jenkins.

– Oljeselskapene har behov for å kutte kostnader, og de trenger å opprettholde produksjon på eksisterende felt. Dette passer perfekt med våre produkter og tjenester, sier Jenkins.

De siste tre årene har Nesbru-mannen ledet boring- og brønnintervensjonsavdelingen i selskapet. Før det har han blant annet jobbet både for DSND Subsea og Kongsberg SeaFlex før han var med og etablerte selskapet i 2007.

Gode tider

4 Subsea kombinerer software- og overvåkningsløsninger med spesialist-ingeniørtjenester.

– Vi reduserer kostnadene for oljeselskapene, vi forhindrer produksjonstap og vi forlenger levetiden på kritisk utstyr, sier han.

Derfor er altså ulvetider for oljeselskapene gode tider for Hvalstad-selskapet.

Tjener penger

Selskapet tjener fortsatt penger. I 2013 hadde selskapet ifølge Bizweb driftsinntekter på 105,8 millioner kroner, med et resultat før skatt på 10,5 millioner kroner.

I fjor 2014 var omsetningen på 128 millioner kroner med et resultat før skatt på 10,5 millioner kroner.

– Og i år holder vi så langt budsjett på omsetningen. Vi har omsatt for omtrent det samme så langt i år, som vi gjorde samme tid i fjor, sier han.

Fullfører strategi

Jenkins overtar etter Henning Christensen (60).

Styreleder Joar Welde fra hovedeier Viking Venture påpeker i en pressemelding at Christensen har ledet selskapet fra starten i 2008 til å bli markedsledende på norsk sokkel innenfor produksjonstigerør og subsea brønnsystemer.

– Jenkins overtar nå ansvaret for å gjennomføre 4 Subseas strategi og levere løsninger som reduserer oljeselskapenesoperasjonskostander og behov for nyinvesteringer.

Jenkins sier han ser på sin jobb som en kjempespennende oppgave, og han er opptatt som leader av å bygge et godt team som drar i fellesskap:

– Her deler vi vår kunnskap og drar i fellesskap mot felles mål, sier han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.