Skip to main content

# 80 - YouTube-reparatøren

DRIVER VERKSTED: Vasic Sladjan fikser sykler, ski, sliper kniver og sakser i verkstedet på Haslum. På fritiden går han blant annet «worldwide» på YouTube. foto: karl braanaas

I vår jubileumsserie ‘120 i Asker og Bærum’ møter vi lokale innbyggere. I dag er turen kommet til Vasic Sladjan.

#80 Vasic Sladjan (53), Bekkestua.

Jeg har nesten 8.000 abonnenter på min YouTube-kanal, som jeg driver ved siden av sykkelreparasjon og knivsliping på Haslum. Der forteller jeg om livet i Norge til mine serbiske følgere. Enkelte videoer har hatt over 200.000 visninger. Jeg får faktisk kommentarer på at jeg bare prater fint om Norge, men jeg forteller det slik jeg har det. Det er spesielt populært når jeg viser ting knyttet til ski, som Hemsedal og Holmenkollen.

Jeg er glad i ski. I Serbia, som jeg flyttet fra for fem år siden, er det alpint som er skisporten. Derfor blir det også mest alpint på meg, siden det er kjent fra før. Jeg liker også veldig godt å sykle, og i årets fine sommer har jeg syklet over 2.000 kilometer. Det fine været har også vært positivt for sykkelverkstedet mitt.

LES OGSÅ: 120 år med lokalt fokus

Når jeg reparerer sykler, ser jeg veldig mye dårlige bremser på barnesykler. Jeg tror at en kontroll av sykkelbremsene på en barneskole ville ha gitt sjokkerende resultater.

Skolesystemet i Norge er veldig bra, og skolesystemet i en del vestlige land skiller dem fra andre land. Det skaper kulturmennesker, og ikke folk som aksepterer at politikerne tar verdiene i egen lomme – slik vi ser i for eksempel det gamle Øst-Europa og i mitt hjemland.

Les flere artikler