Skip to main content

54 millioner til Vardåsen

KRITIKK: Frps Trygve Lia lytter til Stein Arne Bakken (Ap) som slo til mot Frp i Vardåsen-saken i kommunestyemøtet. FOTO: HAKON HOLTAN

Det investeres nå 54 millioner til Vardåsen skisenter.

Bare mot Fremskrittspartiets fire stemmer og SVs ene vedtok kommunestyret i Asker tirsdag å legge til  28 millioner i tillegg til de 25,5 millionene som allerede lå i langtidsbudsjettet.


Frp nøyde seg med å lansere eget forslag om å rehabilitere Vardåsen med ny vannforsyning og snøproduksjon, men de ville ikke være med på å tallfeste dette.


Penger til vannforsyning fra Bondivann er avsatt for flere år siden med 25 millioner. Men det viser seg at man ikke får full effekt uten å fornye snøkanonene og rørene i bakken samt skifte ut et utrangert elektronisk utstyr. Dette kommer på 28 millioner. Altså til sammen 53 millioner. Dette dukket opp som en lite hyggelig overraskelse for politikerne i sommer.

Voldsom diskusjon

Da saken ble behandlet i komité for teknikk, kultur og fritid for snaut to uker siden skapte en voldsom diskusjon som endte med et dramatisk gruppemøte der også Ole Jacob Johansen, som ikke sitter i komiteen deltok.


Frp mener at det kan være muligheter for å gjennomføre nødvendige tiltak uten å legge inn så mye som 28 millioner i tillegg.
Også KrF er av samme oppfatning, men ønsket å være lojale overfor Høyre og ville ikke bryte med samarbeidspartiet. Endelig bevilgning skjer i forbindelse med budsjettbehandlingen i kommunestyret 11. desember.

LES OGSÅ: Velfødde politikere gir mer til fattige

Store planer

Det foreligger store planer om utvidelse av bakken ned til Gullhella som fase 2. Dette kan koste totalt 150 millioner i investeringer. Fryktet hos enkelte er at ja til fase 1 er første skritt på veien til å si ja til fase 2.
Men Høyres Ole Christian Rønning sa klart i fra at det bare er snakk om fase 1 og ingen ting annet. Dette frykter Frp ikke er tilfellet.
– Frp har i denne saken være med på å så tvil om prosjektet og lagt ut snubletråder, sa Stein Arne Bakken (Ap) i sitt angrep på Fremskrittspartiets håndtering av denne saken.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.