Skip to main content

5.000 berørt av bakterie i drikkevann

På Hurum er det gjort funn av e.coli-bakterier i drikkevannet. Bakterien er vanligvis ufarlig, men i sjeldne tilfeller kan den gi farlige komplikasjoner. 

Etter funn av e.coli-bakterier i drikkevannet har tusenvis av husstander på Hurum fått beskjed om å koke vannet.    

Det skal være rundt 5.000 husstander som er berørt på Sætre, Holmsbu, Klokkarstua og Rødtangen, ifølge Drammens Tidende (DT). Vann- og avløpsselskapet Viva Iks bekrefter at det er funnet e.coli i en vannprøve som ble tatt 11. juni.

– Vi tar jevnlig prøver, og nå fikk vi et avvik fra vannbehandlingsanlegget, men ikke på ledningsnettet, sier kommunikasjonssjef Siw Anett Stråle Enerud til DT.

Viva har sendt inn en kontrollprøve som de først får svar på fredag ettermiddag.

Ifølge rapporten Hovedplan for vann og avløp for området er det også tidligere påvist e.coli i drikkevannet på Hurum. Bakterien fører til tarminfeksjon som i sjeldne tilfeller kan være farlig. 

Ikke i Asker og Bærum

I Asker skal vannkvaliteten være svært god, ifølge Arild Aune, leder for vanndrift:

– Vi tar prøver på forsyningsnettet hver uke og månedlige prøver i høydebassengene våre.  Prøvene er alltid svært fine hos oss. I det største bassenget tar vi ukentlige prøver. 

I Bærum er vannet også bra, ifølge Lisbet Sloth, fagansvarlig for drikkevannskvaliteten i kommunen. 

– Vi har et stort overvåkingssystem, og tar ukentlige prøver fra ulike steder på ledningsnettet. Det er ikke gjort positive funn, noe vi er glad for i disse tider, sier Sloth og viser til hendelsen på Askøy utenfor Bergen. 

Der skal 62 personer ha blitt innlagt på Haukeland sykehus med mistanke om e.coli-smitte fra drikkevann, i tillegg utredes om dødsfallene til en ettåring og en 72-åring har sammenheng med utbruddet. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.