Skip to main content

360 Kværner-ansatte på plass på Fornebu

FORNEBU FORNEBUPORTEN ÅPNER FOR KVÆRNER FØRSTE ARBEIDSDAG

Turkise og hvite ballonger, disco-musikk og et kobbel med velkomstkomiteer møtte Kværners ansatte som kom på jobb i nye lokaler.

– Det var veldig mange som var på plass i syvtiden. Selv om vi hadde gitt beskjed om at de ikke fikk komme før, sto det en god del ansatte og trippet for å komme inn, forteller Tord Ekeland, Vice President for shared services.

BILDESERIE: Slik ser det ut i det nye Kværner-bygget

I dag bytter 360 Kværner-ansatte, hvis kjernevirksomhet er å bygge plattformer og landanlegg, kontorplass fra Vækerø til Fornebuporten. Ifølge Ekeland blir det nye bygget et «sted for synergier og dynamikk».

Teknologien virket

– Verdiskapningen her ute er underkommunisert, men helt avgjørende for norsk bruttonasjonalprodukt, sa ordfører Lisbeth Hammer Krog, som hadde invitert seg selv til åpningen for å se hvordan de nye lokalene ser ut.

 

VELKOMSTKOMITE: I dag var første abreiddag i nye lokaler for 360 Kværner-ansatte. Her står Tord Ekenes (f.v), Torbjørn Andersen, Jan Arve Haugan, Lisbeth hammer Krog og Torstein Storækre parat til å hilse nyankomne velkommen.

Hun ble vist rundt av konsernsjef Jan Arve Haugan og kommunikasjonssjef Torbjørn Andersen.

– Dette er fremtiden, dere, utbrøt ordføreren etter å ha sett de hypermoderne lokalene med teknologiske løsninger som, faktisk, virket fra dag én.

 

KOPP MED VISJONER: Lisbeth Hammer Krog var tydelig imponert over det hun fikk se og oppleve hos Kværnermandag morgen. "Hands on management", står det her. Det minner meg litt om Bob Bradley, sa ordføreren.

Bygger for 2,6 milliarder

Når Kværner flytter inn i Fornebuportens første byggetrinn er det i byggets fire øverste etasjer (bygget er syv etasjer høyt). I sjette og syvende etasje finnes takterasser med grønne humletak og i kjelleren vil det komme en Kiwi-butikk, Norges største, ifølge Torstein Storækre, daglig leder i Fornebuporten.

Fornebuporten ble etablert av Aker ASA i 2011 som et prosjekt for utbygging av forretningslokaler, boliger samt tilhørende servicefunksjoner og friområder. Området fikk regulering på utbygging av 100.000 kvadratmeter næringslokaler og boliger.

LES OGSÅ: Over 80 unge Aker-ansatte har kjøpt seg inn i Fornebuporten

Totale byggekostnader er anslått til 2,6 milliarder kroner, inkludert undergrunnsetasjer og funksjoner.

På jobb fra dag én

– Herfra kan jeg se nesten hjem, sier konsernsjef Jan Arve Haugan fra Engelsrud i Asker. Han står på takterrassen i syvende etasje og skuer utover Fornebulandet og fremtiden, der oljeprisen er blitt "en utfordring":

– Dagens marked er krevende for oss, og det er krevende for de enkelte som blir berørt. Men jeg tror vi kan takle det. Vi er gode til å justere kapasiteten etter markedets behov, sier Haugan.

LES OGSÅ: Oljeveteran har vært arbeidsløs i syv måneder

Ifølge konsernsjefen skal han bruke første dag på nytt sted til å pakke ut av eskene på hjørnekontoret og delta i en rekke møter.

– I dag skal det tas viktige beslutnigner i forbindelse med oppstarten av Sverdrup-prosjektet. Akkurat nå bygger vi dekket til plattformen. Første fysiske kuttingen av stål skjer faktisk i dag, i Verdal, sier Haugan.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.